Gemeente Amersfoort start aanbesteding nieuw tankstation

De gemeente Amersfoort is gestart met de Europese aanbestedingsprocedure voor een tankstation. Het gaat om een brandstofverkooppunt zonder lpg. De locatie ligt bij de entree van bedrijventerrein De Wieken, dichtbij de afrit van snelweg A28. De aanbesteding is vorige week bekendgemaakt via Tenderned. Het perceel waar op geboden kan worden, is bij benadering 2.700 vierkante meter.

Aan de zuidoostelijke kant van Amersfoort is behoefte aan een brandstofverkooppunt, blijkt uit een marktonderzoek dat de plaatselijke overheid liet uitvoeren. Momenteel is op bovengenoemd bedrijventerrein geen locatie waar brandstof wordt verkocht. Tevens is langs de A28 tussen Utrecht en Nijkerk het aantal brandstofverkooppunten zeer beperkt. “Dit maakt de plek gunstig voor het bedrijf dat er een tankstation wil vestigen en ook voor automobilisten en omwonenden”, aldus de gemeente.

Carwash

Hoewel geen ruimte is voor de verkoop van autogas, gaat het niet per definitie om een onbemande vestiging. Er is een mogelijkheid voor de realisatie van een shop en een carwash. Het aantal passanten voor de locatie neemt de komende jaren toe, verwacht de gemeente.

Niet alleen door de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein De Wieken, maar ook door het toenemende verkeersaanbod op en rondom het nabijgelegen knooppunt Hoevelaken. Daarom investeren de gemeente Amersfoort en het Rijk in een goede verkeersafwikkeling in dit gebied.

Duurzaamheid

In het beoordeling- en selectieproces is aandacht voor duurzaamheid. Dit geldt zowel voor het gebouw en de terreininrichting als voor de brandstofverkoop. Bij de gunning wordt bijvoorbeeld extra waarde toegekend als er duurzame varianten in het assortiment worden opgenomen. Ook het groen inrichten of het gebruikmaken van gerecycled materiaal levert extra punten op.

Naar verwachting wordt eind dit jaar duidelijk wanneer het tankstation wordt gerealiseerd. In de directe omgeving van de vestiging komt in de toekomst horeca, leisure of een partycentrum. De selectieprocedure hiervoor start vóór de zomer.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemeente Amersfoort start aanbesteding nieuw tankstation | TankPro.nl

Gemeente Amersfoort start aanbesteding nieuw tankstation

De gemeente Amersfoort is gestart met de Europese aanbestedingsprocedure voor een tankstation. Het gaat om een brandstofverkooppunt zonder lpg. De locatie ligt bij de entree van bedrijventerrein De Wieken, dichtbij de afrit van snelweg A28. De aanbesteding is vorige week bekendgemaakt via Tenderned. Het perceel waar op geboden kan worden, is bij benadering 2.700 vierkante meter.

Aan de zuidoostelijke kant van Amersfoort is behoefte aan een brandstofverkooppunt, blijkt uit een marktonderzoek dat de plaatselijke overheid liet uitvoeren. Momenteel is op bovengenoemd bedrijventerrein geen locatie waar brandstof wordt verkocht. Tevens is langs de A28 tussen Utrecht en Nijkerk het aantal brandstofverkooppunten zeer beperkt. “Dit maakt de plek gunstig voor het bedrijf dat er een tankstation wil vestigen en ook voor automobilisten en omwonenden”, aldus de gemeente.

Carwash

Hoewel geen ruimte is voor de verkoop van autogas, gaat het niet per definitie om een onbemande vestiging. Er is een mogelijkheid voor de realisatie van een shop en een carwash. Het aantal passanten voor de locatie neemt de komende jaren toe, verwacht de gemeente.

Niet alleen door de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein De Wieken, maar ook door het toenemende verkeersaanbod op en rondom het nabijgelegen knooppunt Hoevelaken. Daarom investeren de gemeente Amersfoort en het Rijk in een goede verkeersafwikkeling in dit gebied.

Duurzaamheid

In het beoordeling- en selectieproces is aandacht voor duurzaamheid. Dit geldt zowel voor het gebouw en de terreininrichting als voor de brandstofverkoop. Bij de gunning wordt bijvoorbeeld extra waarde toegekend als er duurzame varianten in het assortiment worden opgenomen. Ook het groen inrichten of het gebruikmaken van gerecycled materiaal levert extra punten op.

Naar verwachting wordt eind dit jaar duidelijk wanneer het tankstation wordt gerealiseerd. In de directe omgeving van de vestiging komt in de toekomst horeca, leisure of een partycentrum. De selectieprocedure hiervoor start vóór de zomer.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.