tankstation, vlaggen, Shell, FuelSave

Shell krijgt akkoord voor verkoop honderden Deense stations

Shell heeft toestemming gekregen van de Europese Commissie voor de verkoop van 315 tankstations in Denemarken. Nieuwe eigenaar wordt het Canadese bedrijf Couche-Tard. In de deal zitten ook de groothandel- en luchtvaartonderdelen van Shell in het Scandinavische land. Het Brits-Nederlandse concern zou naar verluidt ook plannen hebben om Noordzee-activiteiten van de hand te doen.

Eerder werd al bekend dat Shell af wilde van de Deense bedrijfsonderdelen. Een goedkeuring liet echter nog op zich wachten. Nu deze binnen is, verwachten de betrokken partijen de transactie binnen enkele maanden af te ronden. Couche-Tard brengt de tankstations onder bij dochterbedrijf Statoil, dat zich focust op retailactiviteiten.

Omdat de nieuwe eigenaar al actief is in Deense tankstationmarkt, krijgt het volgens de EU een sterke machtspositie na de overname. Daarom moet het een fors deel van het tankstationnetwerk verkopen. Het gaat hierbij zowel om stations die al in bezit zijn, als om locaties uit de deal met Shell. Nieuwe eigenaar wordt de Ierse retailer DCC, die ook in Nederland actief is, in de lpg-markt.

British Gas

Shell heeft al langer het beleid om bedrijfsonderdelen af te stoten. Zo werden de afgelopen jaren tankstations verkocht in onder meer Italië, Australië en Noorwegen en werden diverse raffinaderijen van de hand gedaan. De energiereus slankt af om geld vrij te maken voor de mega-overname van British Gas, die eerder dit jaar werd afgerond.

In dit kader zou Shell ook bezig zijn met het verkopen van Noordzee-onderdelen. Het gaat hierbij niet om alle activiteiten, maar om een significant deel ervan. Naar verluidt zou het Britse investeringsbedrijf Neptune Oil & Gas interesse hebben.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell krijgt akkoord voor verkoop honderden Deense stations | TankPro.nl
tankstation, vlaggen, Shell, FuelSave

Shell krijgt akkoord voor verkoop honderden Deense stations

Shell heeft toestemming gekregen van de Europese Commissie voor de verkoop van 315 tankstations in Denemarken. Nieuwe eigenaar wordt het Canadese bedrijf Couche-Tard. In de deal zitten ook de groothandel- en luchtvaartonderdelen van Shell in het Scandinavische land. Het Brits-Nederlandse concern zou naar verluidt ook plannen hebben om Noordzee-activiteiten van de hand te doen.

Eerder werd al bekend dat Shell af wilde van de Deense bedrijfsonderdelen. Een goedkeuring liet echter nog op zich wachten. Nu deze binnen is, verwachten de betrokken partijen de transactie binnen enkele maanden af te ronden. Couche-Tard brengt de tankstations onder bij dochterbedrijf Statoil, dat zich focust op retailactiviteiten.

Omdat de nieuwe eigenaar al actief is in Deense tankstationmarkt, krijgt het volgens de EU een sterke machtspositie na de overname. Daarom moet het een fors deel van het tankstationnetwerk verkopen. Het gaat hierbij zowel om stations die al in bezit zijn, als om locaties uit de deal met Shell. Nieuwe eigenaar wordt de Ierse retailer DCC, die ook in Nederland actief is, in de lpg-markt.

British Gas

Shell heeft al langer het beleid om bedrijfsonderdelen af te stoten. Zo werden de afgelopen jaren tankstations verkocht in onder meer Italië, Australië en Noorwegen en werden diverse raffinaderijen van de hand gedaan. De energiereus slankt af om geld vrij te maken voor de mega-overname van British Gas, die eerder dit jaar werd afgerond.

In dit kader zou Shell ook bezig zijn met het verkopen van Noordzee-onderdelen. Het gaat hierbij niet om alle activiteiten, maar om een significant deel ervan. Naar verluidt zou het Britse investeringsbedrijf Neptune Oil & Gas interesse hebben.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.