medewerker tankstation

Bekijk het onderhandelingsresultaat van de nieuwe cao

Bovag en Beta bereikten vorige maand een voorlopig akkoord met de vakbonden over een nieuwe cao voor tankstations en wasbedrijven. Het resultaat van de onderhandelingen is inmiddels gepresenteerd en wordt met een positief advies voorgelegd aan de besturen van de brancheverenigingen. Het volledige resultaat is alvast in te zien, in afwachting van de goedkeuring van de achterban.

“Met onder andere een looptijd van 26 maanden, een stijging van de lonen onder het landelijke gemiddelde en een eenvoudiger te lezen boekje, is dit een mooi resultaat”, zegt Gerlof van Dijk, manager werkgeverszaken van Bovag en betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe cao.

Enkele andere belangrijke onderhandelingsresultaten zijn:

  • Werkgevers kunnen, in afwijking van de wet, een proeftijd van twee maanden afspreken bij een contract van zes maanden of langer. In de wet staat maximaal één maand, maar de tankstation- en carwashbranche mogen hier dus van afwijken.
  • De sluitingsbegeleiding op afstand wordt als een vast gegeven opgenomen in de nieuwe cao. Daardoor kan na 21.00 uur door één medewerker worden afgesloten, samen met een intelligent camerasysteem en zonder dat een beveiliger op het tankstation aanwezig hoeft te zijn.
  • Er is meer maatwerk mogelijk rondom het uitbetalen van vakantiegeld.

Het volledige onderhandelingsresultaat is te bekijken via:

www.tankpro.nl/wp-content/uploads/2016/03/Onderhandelingsresultaat.pdf

De cao is dus nog niet definitief. De achterban van de werkgevers- en werknemersorganisaties moeten nog laten weten of ze akkoord zijn met het resultaat. Of dat akkoord er komt, wordt binnenkort duidelijk.

Lees ook: Twee loonsverhogingen van 1,5 procent in nieuwe cao

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bekijk het onderhandelingsresultaat van de nieuwe cao | TankPro.nl
medewerker tankstation

Bekijk het onderhandelingsresultaat van de nieuwe cao

Bovag en Beta bereikten vorige maand een voorlopig akkoord met de vakbonden over een nieuwe cao voor tankstations en wasbedrijven. Het resultaat van de onderhandelingen is inmiddels gepresenteerd en wordt met een positief advies voorgelegd aan de besturen van de brancheverenigingen. Het volledige resultaat is alvast in te zien, in afwachting van de goedkeuring van de achterban.

“Met onder andere een looptijd van 26 maanden, een stijging van de lonen onder het landelijke gemiddelde en een eenvoudiger te lezen boekje, is dit een mooi resultaat”, zegt Gerlof van Dijk, manager werkgeverszaken van Bovag en betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe cao.

Enkele andere belangrijke onderhandelingsresultaten zijn:

  • Werkgevers kunnen, in afwijking van de wet, een proeftijd van twee maanden afspreken bij een contract van zes maanden of langer. In de wet staat maximaal één maand, maar de tankstation- en carwashbranche mogen hier dus van afwijken.
  • De sluitingsbegeleiding op afstand wordt als een vast gegeven opgenomen in de nieuwe cao. Daardoor kan na 21.00 uur door één medewerker worden afgesloten, samen met een intelligent camerasysteem en zonder dat een beveiliger op het tankstation aanwezig hoeft te zijn.
  • Er is meer maatwerk mogelijk rondom het uitbetalen van vakantiegeld.

Het volledige onderhandelingsresultaat is te bekijken via:

www.tankpro.nl/wp-content/uploads/2016/03/Onderhandelingsresultaat.pdf

De cao is dus nog niet definitief. De achterban van de werkgevers- en werknemersorganisaties moeten nog laten weten of ze akkoord zijn met het resultaat. Of dat akkoord er komt, wordt binnenkort duidelijk.

Lees ook: Twee loonsverhogingen van 1,5 procent in nieuwe cao

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.