Nieuw systeem voor beveiligen kentekens moet doorrijders bestrijden

Een nieuwe methode voor het beveiligen van kentekenplaten is onlangs op de markt gebracht. Het systeem is zo ontwikkeld dat verlies of diefstal tot een minimum moet worden beperkt. Bij het nieuwe systeem, Kenteken Safe, gaat het om de plaatsing van een pantser-binnenplaat met drukschotten aan de binnenkant van het voertuig, tussen de kentekenhouder en de plaat. “Hiermee wordt het stukken moeilijker voor criminelen om kentekenplaten te stelen”, aldus bedenker en ontwikkelaar van het systeem Ronald van der Stad. Voor tankstations is het mogelijk om dit product op te nemen in het assortiment.

Verlies en diefstal van kentekenplaten is een groot probleem. Volgens de ANWB worden jaarlijks zo’n twintigduizend kentekenplaten gestolen. Vaak worden deze gebruikt voor brandstofdiefstal of andere criminele activiteiten. “Criminelen willen altijd zo snel mogelijk hun slag slaan, maar dit systeem zorgt ervoor dat snel de kentekens stelen er niet meer in zit”, zegt Van der Stad.

Doorrijders

Automobilisten die tanken zonder te betalen zijn een doorn in het oog van elk tankstationbedrijf. Doorrijders, zoals ze vaak worden genoemd, slaan dagelijks bij veel verschillende tankstations toe. En doen dat vaak met gestolen kentekenplaten. De schade die de petrolbranche hierdoor lijdt, loopt jaarlijks in de miljoenen.

Zelfs als de daders achterhaald worden, is het niet altijd makkelijk om alsnog een betaling af te dwingen. Bovendien kost het veel tijd en geld en levert het stress en gevaar op, zowel voor het personeel als voor de ondernemer. Kenteken Safe wil dergelijke problematiek bestrijden.

Hoe werkt het nieuwe systeem precies? “De kentekenplaathouder is onder handen genomen en voorzien van een pantser-binnenplaat met drukschotten, die de basis vormen voor de bevestiging naar het montagepunt van het voertuig. De drukschotten in de kentekenplaathouder moeten parkeerschade tot een minimum beperken, terwijl de pantser-binnenplaat de basis vormt om de kentekenplaat en de houder stabiliteit te geven.”

Montage

De montage vindt plaats met speciaal ontwikkelde Security Bolt RVS anti-diefstal bouten, welke niet vanaf de binnen- of buitenkant verwijderbaar zijn. “Zelfs niet met speciaal gereedschap”, zegt Van der Stad. “Door de drukschotten in de houder worden bij het monteren van de bouten geen deuken in de platen getrokken en blijven deze altijd strak in aanzicht.”

Voor voertuigen met een zwak montagepunt of waar eenvoudig vanaf de buitenkant de kentekenplaat met houder verwijderd kan worden, levert Kenteken Safe standaard een trek/montageplaat mee, die aan de binnenzijde van het voertuig wordt geplaatst. “Dus kort gezegd, met het nieuwe systeem wordt het conventionele montagepunt van de auto overgeslagen en vormt het slechts een onderdeel van de totale kentekenplaatmontage.”

Verbetering

Gebruikelijke methodes om kentekenplaten te bevestigen laten volgens de ondernemer te wensen over. “Schroeven, popnagelen, kliksystemen of dubbelzijdig verlijmen zijn slechts hulpmiddelen die wel een verbetering zijn, maar niet kunnen voorkomen dat de platen worden ontvreemd.”

“Tevens is deze nieuwe methode prettig voor automobilisten zelf. Als jouw kentekenplaten worden gestolen, ben je als eigenaar van het voertuig zelf verantwoordelijk. Bij criminele activiteiten zoals brandstofdiefstal, moet je zelf bewijzen niet de dader te zijn.”

“Daarnaast moet je aangifte doen, mag je niet verder rijden zonder platen en brengt het allerlei andere ongemakkelijke en financiële consequenties met zich mee. Een ander probleem is dat het de waarde van je auto vermindert, doordat de platen bij verlies worden voorzien van een duplicaatcode. Het waardeverlies kan al snel oplopen tot duizend euro of meer”, aldus de bedenker van het nieuwe systeem.

Webshop

Kenteken Safe biedt deze oplossing aan via onder meer zijn webshop. Ook is er een mogelijkheid voor uitbaters van een tankstation om de toepassing op te nemen in hun winkelassortiment . “De tankende klant wil uiteraard ook zijn kentekenplaten beveiligen. En dat kan op deze manier. Daarom kan dit voor ondernemers een mooie extra omzet opleveren, terwijl meteen de kans op brandstofdiefstal afneemt.”

De consumentenprijs voor het complete systeem is 39,95 euro per set voor beide platen, inclusief geïntegreerde luxe kentekenplaathouder. Montage zal voor de technische doe-het-zelver geen probleem vormen, maar Kenteken Safe adviseert bij twijfel het systeem te laten monteren door een schadeherstelbedrijf of garage. De assemblage van het product is uitbesteed aan een sociale werkplaats. Het gaat hier om de Tomin Groep uit Hilversum.

1) Kenteken Safe, aanzicht kentekenplaat met anti-diefstal bouten

1

2) Geïntegreerde kentekenplaathouder met drukschotten om parkeerschade te reduceren

2

3) Overbruggingsplaat kentekenplaathouder

3

4)  Anti-diefstal montageset

4

5) Montagestrip voor voertuigen met een zwak montagepunt

5
6

Uitboren van de platen is door het nieuwe systeem zeer moeilijk

7

Voor verdere uitleg, werking en montage van het systeem; kijk op: www.kentekensafe.nl.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuw systeem voor beveiligen kentekens moet doorrijders bestrijden | TankPro.nl

Nieuw systeem voor beveiligen kentekens moet doorrijders bestrijden

Een nieuwe methode voor het beveiligen van kentekenplaten is onlangs op de markt gebracht. Het systeem is zo ontwikkeld dat verlies of diefstal tot een minimum moet worden beperkt. Bij het nieuwe systeem, Kenteken Safe, gaat het om de plaatsing van een pantser-binnenplaat met drukschotten aan de binnenkant van het voertuig, tussen de kentekenhouder en de plaat. “Hiermee wordt het stukken moeilijker voor criminelen om kentekenplaten te stelen”, aldus bedenker en ontwikkelaar van het systeem Ronald van der Stad. Voor tankstations is het mogelijk om dit product op te nemen in het assortiment.

Verlies en diefstal van kentekenplaten is een groot probleem. Volgens de ANWB worden jaarlijks zo’n twintigduizend kentekenplaten gestolen. Vaak worden deze gebruikt voor brandstofdiefstal of andere criminele activiteiten. “Criminelen willen altijd zo snel mogelijk hun slag slaan, maar dit systeem zorgt ervoor dat snel de kentekens stelen er niet meer in zit”, zegt Van der Stad.

Doorrijders

Automobilisten die tanken zonder te betalen zijn een doorn in het oog van elk tankstationbedrijf. Doorrijders, zoals ze vaak worden genoemd, slaan dagelijks bij veel verschillende tankstations toe. En doen dat vaak met gestolen kentekenplaten. De schade die de petrolbranche hierdoor lijdt, loopt jaarlijks in de miljoenen.

Zelfs als de daders achterhaald worden, is het niet altijd makkelijk om alsnog een betaling af te dwingen. Bovendien kost het veel tijd en geld en levert het stress en gevaar op, zowel voor het personeel als voor de ondernemer. Kenteken Safe wil dergelijke problematiek bestrijden.

Hoe werkt het nieuwe systeem precies? “De kentekenplaathouder is onder handen genomen en voorzien van een pantser-binnenplaat met drukschotten, die de basis vormen voor de bevestiging naar het montagepunt van het voertuig. De drukschotten in de kentekenplaathouder moeten parkeerschade tot een minimum beperken, terwijl de pantser-binnenplaat de basis vormt om de kentekenplaat en de houder stabiliteit te geven.”

Montage

De montage vindt plaats met speciaal ontwikkelde Security Bolt RVS anti-diefstal bouten, welke niet vanaf de binnen- of buitenkant verwijderbaar zijn. “Zelfs niet met speciaal gereedschap”, zegt Van der Stad. “Door de drukschotten in de houder worden bij het monteren van de bouten geen deuken in de platen getrokken en blijven deze altijd strak in aanzicht.”

Voor voertuigen met een zwak montagepunt of waar eenvoudig vanaf de buitenkant de kentekenplaat met houder verwijderd kan worden, levert Kenteken Safe standaard een trek/montageplaat mee, die aan de binnenzijde van het voertuig wordt geplaatst. “Dus kort gezegd, met het nieuwe systeem wordt het conventionele montagepunt van de auto overgeslagen en vormt het slechts een onderdeel van de totale kentekenplaatmontage.”

Verbetering

Gebruikelijke methodes om kentekenplaten te bevestigen laten volgens de ondernemer te wensen over. “Schroeven, popnagelen, kliksystemen of dubbelzijdig verlijmen zijn slechts hulpmiddelen die wel een verbetering zijn, maar niet kunnen voorkomen dat de platen worden ontvreemd.”

“Tevens is deze nieuwe methode prettig voor automobilisten zelf. Als jouw kentekenplaten worden gestolen, ben je als eigenaar van het voertuig zelf verantwoordelijk. Bij criminele activiteiten zoals brandstofdiefstal, moet je zelf bewijzen niet de dader te zijn.”

“Daarnaast moet je aangifte doen, mag je niet verder rijden zonder platen en brengt het allerlei andere ongemakkelijke en financiële consequenties met zich mee. Een ander probleem is dat het de waarde van je auto vermindert, doordat de platen bij verlies worden voorzien van een duplicaatcode. Het waardeverlies kan al snel oplopen tot duizend euro of meer”, aldus de bedenker van het nieuwe systeem.

Webshop

Kenteken Safe biedt deze oplossing aan via onder meer zijn webshop. Ook is er een mogelijkheid voor uitbaters van een tankstation om de toepassing op te nemen in hun winkelassortiment . “De tankende klant wil uiteraard ook zijn kentekenplaten beveiligen. En dat kan op deze manier. Daarom kan dit voor ondernemers een mooie extra omzet opleveren, terwijl meteen de kans op brandstofdiefstal afneemt.”

De consumentenprijs voor het complete systeem is 39,95 euro per set voor beide platen, inclusief geïntegreerde luxe kentekenplaathouder. Montage zal voor de technische doe-het-zelver geen probleem vormen, maar Kenteken Safe adviseert bij twijfel het systeem te laten monteren door een schadeherstelbedrijf of garage. De assemblage van het product is uitbesteed aan een sociale werkplaats. Het gaat hier om de Tomin Groep uit Hilversum.

1) Kenteken Safe, aanzicht kentekenplaat met anti-diefstal bouten

1

2) Geïntegreerde kentekenplaathouder met drukschotten om parkeerschade te reduceren

2

3) Overbruggingsplaat kentekenplaathouder

3

4)  Anti-diefstal montageset

4

5) Montagestrip voor voertuigen met een zwak montagepunt

5
6

Uitboren van de platen is door het nieuwe systeem zeer moeilijk

7

Voor verdere uitleg, werking en montage van het systeem; kijk op: www.kentekensafe.nl.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.