Q8 koopt in België zeven tankstations van Martens Energy

Energieconcern Kuwait Petroleum heeft in België haar tankstationnetwerk uitgebreid met zeven vestigingen. Het gaat om locaties van het Waalse bedrijf Martens Energy. De stations worden in de toekomst omgekleurd naar het onbemande Q8 Easy-merk. Ook de divisie huisbrandolie is overgenomen, al gebruikt Kuwait voorlopig nog het Martens-merk hiervoor.

Hoeveel geld met de overname is gemoeid, hebben de betrokken bedrijven niet bekendgemaakt. Door de overname komt het aantal Q8-tankstations in België boven de vierhonderd. Meer dan in Nederland, waar het bedrijf met de merken Q8 en Tango gezamenlijk tussen de 200 en 250 stations heeft.

Transactie

De tankstations van Martens Energy liggen in de regio’s Charleroi en Mons. Een deel hiervan blijft buiten de transactie. Daarnaast blijven de transportactiviteiten en de depots in handen van het Belgische familiebedrijf, schrijven diverse Belgische media.

Kuwait Petroleum heeft in België een groeistrategie en het bedrijf geeft in een verklaring aan dat de gedeeltelijke overname van Martens Energy hier goed bij past. Ook zorgt het voor een betere spreiding van de stations over het land. Daarnaast geeft de overname van de huisbrandolie-activiteiten aan dat Kuwait ook in die markt zijn positie wil versterken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.