Scheiwijk-duo kleurt voorterrein om naar eigen merk

Foto: Scheiwijk

Ondernemersduo Ingrid en René de Wagenaar voeren niet langer het Esso-merk op hun station aan de A27 bij Hoogblokland. Ze hebben ervoor gekozen om hun eigen Scheiwijk-merk op de luifel te plaatsen. Tot voor kort werd het station van brandstof voorzien door Vissers Olie, maar inmiddels koopt het tweetal direct in bij Argos. Tevens kan in de shop geen brandstof meer worden afgerekend, behalve met contant geld.

Het tankstation bij Hoogblokland is vooral bekend vanwege het opvallende shopconcept Scheiwijk voor Fijnproevers. Deze merknaam wilde beide ondernemers ook graag op het voorterrein hebben, om de herkenbaarheid van het tankstation te vergroten.

Betalen aan de pomp

Daarom vond afgelopen maand een omkleuring plaats, waarbij ook meteen een omslag is gemaakt naar brandstof betalen op het voorterrein. “We willen daarmee onze klanten die snel willen tanken en afrekenen tegemoet komen, doordat ze niet meer in de rij hoeven te staan”, licht Ingrid de Wagenaar toe.

“Je ziet dat het steeds meer die kant op gaat. Zeker als straks mobiel betalen een hoge vlucht neemt, wordt betalen aan de pomp steeds normaler. Opvallend is dat vooral buitenlandse klanten het heel normaal vinden om aan de pomp af te rekenen.” Als klanten met contant geld brandstof willen betalen, kan dat nog wel in de shop.

Shopomzet

Is De Wagenaar niet bang dat ze daardoor shopomzet misloopt? “Driekwart van de klanten komt helemaal niet bij ons om te tanken, maar voor de shop. Dus we verwachten niet dat deze wijziging zorgt voor een sterke daling in de shopopbrengsten. Bovendien wil ik het mijn klanten gewoon zo makkelijk mogelijk maken.”

Tegelijkertijd met het voorterrein is ook de shop onder handen genomen. Zo is onder andere de bakery verruimd en dragen de personeelsleden nieuwe bedrijfskleding. Ook wordt de glazen kassakooi bij de shop getrokken, omdat deze nauwelijks nog wordt gebruikt voor brandstoftransacties.

Tankpassen

Nu er geen Esso op de luifel staat, kunnen gebruikers van de maatschappijkaart niet meer tanken bij het snelwegstation. “Dan loop je wel het risico dat je liters kwijtraakt, maar dat vind ik acceptabel. Veel andere tankpassen kunnen we nog wel accepteren, bijvoorbeeld die van Vissers Olie, DVP en Varo Energy (Argos, red.). Al sta ik er zeker voor open om de Esso-kaart weer te accepteren.”

Inmiddels heeft De Wagenaar ook een laadpaal voor elektrische auto’s op haar voorterrein geplaatst. “Maar dat loopt nog niet echt storm”, zegt de ondernemer. Op dezelfde verzorgingsplaats komt op een later moment ook een laadfaciliteit van Mister Green.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Scheiwijk-duo kleurt voorterrein om naar eigen merk | TankPro.nl

Scheiwijk-duo kleurt voorterrein om naar eigen merk

Foto: Scheiwijk

Ondernemersduo Ingrid en René de Wagenaar voeren niet langer het Esso-merk op hun station aan de A27 bij Hoogblokland. Ze hebben ervoor gekozen om hun eigen Scheiwijk-merk op de luifel te plaatsen. Tot voor kort werd het station van brandstof voorzien door Vissers Olie, maar inmiddels koopt het tweetal direct in bij Argos. Tevens kan in de shop geen brandstof meer worden afgerekend, behalve met contant geld.

Het tankstation bij Hoogblokland is vooral bekend vanwege het opvallende shopconcept Scheiwijk voor Fijnproevers. Deze merknaam wilde beide ondernemers ook graag op het voorterrein hebben, om de herkenbaarheid van het tankstation te vergroten.

Betalen aan de pomp

Daarom vond afgelopen maand een omkleuring plaats, waarbij ook meteen een omslag is gemaakt naar brandstof betalen op het voorterrein. “We willen daarmee onze klanten die snel willen tanken en afrekenen tegemoet komen, doordat ze niet meer in de rij hoeven te staan”, licht Ingrid de Wagenaar toe.

“Je ziet dat het steeds meer die kant op gaat. Zeker als straks mobiel betalen een hoge vlucht neemt, wordt betalen aan de pomp steeds normaler. Opvallend is dat vooral buitenlandse klanten het heel normaal vinden om aan de pomp af te rekenen.” Als klanten met contant geld brandstof willen betalen, kan dat nog wel in de shop.

Shopomzet

Is De Wagenaar niet bang dat ze daardoor shopomzet misloopt? “Driekwart van de klanten komt helemaal niet bij ons om te tanken, maar voor de shop. Dus we verwachten niet dat deze wijziging zorgt voor een sterke daling in de shopopbrengsten. Bovendien wil ik het mijn klanten gewoon zo makkelijk mogelijk maken.”

Tegelijkertijd met het voorterrein is ook de shop onder handen genomen. Zo is onder andere de bakery verruimd en dragen de personeelsleden nieuwe bedrijfskleding. Ook wordt de glazen kassakooi bij de shop getrokken, omdat deze nauwelijks nog wordt gebruikt voor brandstoftransacties.

Tankpassen

Nu er geen Esso op de luifel staat, kunnen gebruikers van de maatschappijkaart niet meer tanken bij het snelwegstation. “Dan loop je wel het risico dat je liters kwijtraakt, maar dat vind ik acceptabel. Veel andere tankpassen kunnen we nog wel accepteren, bijvoorbeeld die van Vissers Olie, DVP en Varo Energy (Argos, red.). Al sta ik er zeker voor open om de Esso-kaart weer te accepteren.”

Inmiddels heeft De Wagenaar ook een laadpaal voor elektrische auto’s op haar voorterrein geplaatst. “Maar dat loopt nog niet echt storm”, zegt de ondernemer. Op dezelfde verzorgingsplaats komt op een later moment ook een laadfaciliteit van Mister Green.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.