Sakko, AVIA en De Meeuw vergroten netwerk met nieuwe stations

Tankstationbedrijven AVIA, De Meeuw en Sakko hebben hun netwerk uitgebreid met nieuwe stations. Ook zijn de afgelopen tijd verschillende locaties onbemand geworden en zijn er plannen voor de realisatie van een nieuwe vestiging. Bekijk hieronder een overzicht van diverse wijzigingen in het tankstationlandschap van de afgelopen tijd.

AVIA gaat gestaag door met uitbreiding van het netwerk. Deze keer gaat het om een bemande locatie (zie foto) aan de Nassaulaan 6 in het Brabantse Steenbergen, waar tevens een carwash is gevestigd. Vlakbij zit ook Bosch Car Services Cuelenaere. Op het door Vollenhoven Olie geëxploiteerde station kunnen klanten reguliere benzine en diesel krijgen, evenals lpg, super clean 95 en multi power diesel.

Sakko

Iets verderop, in het dorp Standdaarbuiten, wil brandstofhandelaar Sakko een nieuwe vestiging realiseren. Het tankstation moet komen aan de Markweg. Vorige week werd hiertoe een startdocument ondertekend door de gemeente Moerdijk en door het bedrijf uit Bergen op Zoom. Sakko wil zo snel mogelijk met de bouw beginnen.

Ook heeft het Bergse bedrijf een station in Bleiswijk omgekleurd naar de eigen rode merkuitstraling. Het gaat om een locatie aan de Jan van der Heydenstraat 10 in de Zuid-Hollandse plaats, waar begin februari de eigen huisstijl is gerealiseerd. Door de opening van dit station, staat de teller op 27 vestigingen. Sakko hoopt later dit jaar het aantal van dertig te halen.

Onbemand

Het aantal onbemande locaties blijft groeien. De afgelopen tijd zijn er weer minimaal twee bij gekomen. Zo wordt de Esso-locatie in Adorp onbemand. Het station was in exploitatie bij de vroegere garage Neumann, maar wordt nu geëxploiteerd door Tamoil. De vestiging ligt aan de Torenweg 2 in de Groningse plaats.

Ook in het Zeeuwse dorp Westkapelle wordt een tankstation omgebouwd naar een onbemande vestiging. Het gaat om Total Faasse, dat sinds eind vorige maand verder gaat onder de Total Express-formule. De exploitatie wordt sindsdien gedaan door Oliehandel Dekker uit Grijpskerke.

De Meeuw

Elders in Zeeland wordt een Shell-locatie omgekleurd naar de merkuitstraling van De Meeuw. Tot vorig jaar was dit een zelfstandige formule die in het oosten van Zeeland en het westen van Brabant zeer bekend was. Een jaar geleden nam Vollenhoven Olie alle vier De Meeuw-stations over en liet de uitstraling intact. Daar wordt dus een vijfde aan toegevoegd. Deze staat in het dorp Kloetinge.

Shell

In het Brabantse Oss zijn er plannen om een nieuw tankstation te realiseren. De ondernemer Bas Heijmans wil een onbemande locatie vestigen op een perceel aan de Galliërsweg. Tevens moeten er onder meer een carwash en een pick up point voor pakketten komen. Naar verluidt zou Shell interesse hebben in de plannen van de ondernemer.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.