‘Lukoil gaat overname doen van 250 stations in de Benelux’

Het Russische energieconcern Lukoil gaat in de Benelux een overname doen van zo’n 250 locaties. Dat zou bestuurder Vladimir Nekrasov hebben gezegd tegen diverse Russische verslaggevers. Het bedrijf verwacht de deal te kunnen afronden in de loop van dit jaar. Om welke stations het precies gaat en hoeveel locaties daarvan in Nederland liggen, maakt Nekrasov niet bekend. Ook is niet duidelijk wat de waarde van de transactie is.

Lukoil heeft in ons land een duidelijke groeistrategie. In de afgelopen jaren werden diverse tankstationclusters overgenomen. Inmiddels heeft het bedrijf zo’n zeventig vestigingen in Nederland. Het energieconcern heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het blijft kijken naar overnamekansen.

In België is het aantal Lukoil-locaties nog veel groter. Daar heeft het bedrijf al een netwerk van ongeveer tweehonderd locaties. Het lijkt er nu op dat de oliemaatschappij opnieuw een grote slag slaat.

Bedrijfsactiviteiten

De Russen zijn momenteel volop bezig met optimalisatie van hun bedrijfsactiviteiten. Terwijl de Benelux als een groeiregio is aangemerkt, verkoopt het bedrijf in rap tempo stations in Oost-Europese landen. Zo zijn er honderden locaties verkocht in onder meer Oekraïne, Slowakije, Hongarije en Baltische staten. Ook werd in Nederland vorig jaar het belang in een Rotterdamse opslagterminal verkocht.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.