Pensioenfonds PMT verlaagt premie en vreest korten uitkering

Het Pensioenfonds Metaal en Techniek heeft de premies verlaagd voor het toekomstige pensioen van werknemers. De verlaging geldt zowel voor de premiebijdrage die werknemers zelf betalen als voor het deel dat werkgevers financieren. Tegelijkertijd vreest de organisatie dat het voorlopig geen inflatiecorrectie toepast op de uitkering aan de huidige pensioengerechtigden en dat het in de toekomst zelfs moet korten op deze uitkering. PMT is het pensioenfonds waar de tankstation- en carwashbranche onder valt.

Dagblad FD deed onderzoek naar de grootste pensioenfondsen in Nederland en kwam tot de conclusie dat, ondanks financiële tegenslag, tien fondsen de premie hebben verlaagd (betaalde link). Bij die fondsen zit ook het PMT, die begin dit jaar de verlaging invoerde.

Hoewel de premie voor werkenden is verlaagd, is er voor de huidige pensioenontvangers minder goed nieuws. De dekkingsgraad van PMT valt namelijk tegen en loopt achter ten opzichte van het herstelplan. Deze dekkingsgraad is een indicator van hoe een pensioeninstantie er financieel voor staat. Hoe hoger deze dekkingsgraad, hoe sterker het fonds financieel is.

Toekomst

Weliswaar steeg dit indicatiecijfer in het laatste kwartaal van afgelopen jaar, maar deze stijging was niet hoog genoeg. “Indexatie komt daardoor verder in de toekomst te liggen en eventuele kortingsmaatregelen komen dichterbij”, meldt de organisatie.

Het pensioenfonds past al enige tijd geen indexatie (inflatiecorrectie) meer toe op de huidige uitkeringen. Het moment waarop de organisatie dat wél weer gaat doen, is dus opnieuw verder vooruit geschoven, terwijl de kans op een verlaging van de huidige uitkeringen groter is geworden.

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Pensioenfonds PMT verlaagt premie en vreest korten uitkering”

Dirk Koopman|24.04.16|15:11

Al jaren geen indexatie, voor de huidige pensioen ontvangers.Maar wel een premie verlaging voor de werkenden.Dat is meten met twee maten .ik heb er geen woorden voor .

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pensioenfonds PMT verlaagt premie en vreest korten uitkering | TankPro.nl

Pensioenfonds PMT verlaagt premie en vreest korten uitkering

Het Pensioenfonds Metaal en Techniek heeft de premies verlaagd voor het toekomstige pensioen van werknemers. De verlaging geldt zowel voor de premiebijdrage die werknemers zelf betalen als voor het deel dat werkgevers financieren. Tegelijkertijd vreest de organisatie dat het voorlopig geen inflatiecorrectie toepast op de uitkering aan de huidige pensioengerechtigden en dat het in de toekomst zelfs moet korten op deze uitkering. PMT is het pensioenfonds waar de tankstation- en carwashbranche onder valt.

Dagblad FD deed onderzoek naar de grootste pensioenfondsen in Nederland en kwam tot de conclusie dat, ondanks financiële tegenslag, tien fondsen de premie hebben verlaagd (betaalde link). Bij die fondsen zit ook het PMT, die begin dit jaar de verlaging invoerde.

Hoewel de premie voor werkenden is verlaagd, is er voor de huidige pensioenontvangers minder goed nieuws. De dekkingsgraad van PMT valt namelijk tegen en loopt achter ten opzichte van het herstelplan. Deze dekkingsgraad is een indicator van hoe een pensioeninstantie er financieel voor staat. Hoe hoger deze dekkingsgraad, hoe sterker het fonds financieel is.

Toekomst

Weliswaar steeg dit indicatiecijfer in het laatste kwartaal van afgelopen jaar, maar deze stijging was niet hoog genoeg. “Indexatie komt daardoor verder in de toekomst te liggen en eventuele kortingsmaatregelen komen dichterbij”, meldt de organisatie.

Het pensioenfonds past al enige tijd geen indexatie (inflatiecorrectie) meer toe op de huidige uitkeringen. Het moment waarop de organisatie dat wél weer gaat doen, is dus opnieuw verder vooruit geschoven, terwijl de kans op een verlaging van de huidige uitkeringen groter is geworden.

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Pensioenfonds PMT verlaagt premie en vreest korten uitkering”

Dirk Koopman|24.04.16|15:11

Al jaren geen indexatie, voor de huidige pensioen ontvangers.Maar wel een premie verlaging voor de werkenden.Dat is meten met twee maten .ik heb er geen woorden voor .

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.