BP neemt Limburgs snelwegstation over van Gulf

BP heeft zijn netwerk aan de snelweg uitgebreid met een vestiging aan de A67. Het gaat om de locatie Zwarte Water bij Venlo, waar tot december Gulf op de luifel stond. In een eerder stadium was het een Shell-vestiging. Volgens BP past het station perfect in hun netwerk. Over de transactie zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Hoewel het station vlakbij de Duitse grens ligt, ziet de Britse oliemaatschappij de exploitatie met vertrouwen tegemoet. ”We zijn al enkele weken open en zowel de brandstoffenafzet als de shopomzet overtreffen onze verwachtingen”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Snelwegnetwerk

BP’s netwerk aan de snelweg is in beweging. Zo kocht het twee jaar geleden bij de jaarlijkse veiling het station Sandelingen-West aan de A16 en verloor het een jaar later via diezelfde veiling een locatie aan de N57. In 2011 werd een Esso-station in Limburg omgekleurd naar BP. In het laatste geval ging het om een vestiging die, net als de voormalige Gulf-locatie, aan de A67 ligt.

Lees ook: BP: focus op bemande stations ondanks groei onbemand

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.