Lukoil verkoopt opnieuw tankstations in twee Europese landen

De Russische oliemaatschappij Lukoil verkoopt al haar bedrijfsactiviteiten in Litouwen en Letland. Dat maakte topman Vagit Alekperov onlangs bekend. Het bedrijf doet dit vanwege anti-Russische sentimenten in beide Baltische landen. Eerder al verkocht Lukoil belangen in Slowakije, Hongarije, Tsjechië, Estland en Oekraïne.

Letland en Litouwen voeren een anti-Russische koers sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie. Beide landen zijn lid geworden van de Europese Unie en in het land leven veel anti-Russische gevoelens. Daarom heeft Lukoil besloten al zijn tankstations in beide staten in de etalage te zetten. Wie de nieuwe eigenaren worden, is nog niet duidelijk.

Recentelijk waren er ook aanvaringen tussen Rusland en Turkije, wegens het neerhalen van een Russisch vliegtuig. Plannen om ook in Turkije te vertrekken, zijn er vooralsnog niet, meldt Alekperov. Het incident heeft tot dusver namelijk geen negatieve gevolgen gehad op de resultaten van Lukoil in het land.

Nederland

In Nederland heeft het bedrijf voor zover bekend ook geen plannen om tankstations van de hand te doen. Het heeft juist een groeistrategie in ons land. In 2012 betrad de oliemaatschappij de Nederlandse tankstationmarkt door de overname van het SmeetsGeelen-netwerk.

Daarna werden stations van respectievelijk Rotonde en van Auto Maas gekocht. Het bedrijf sluit verdere uitbreiding in ons land zeker niet uit. Tevens heeft Lukoil een 45 procent belang in de Zeeland Refinery in Vlissingen.

Lees ook: Lukoil verkoopt alle tankstations in vier Europese landen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lukoil verkoopt opnieuw tankstations in twee Europese landen | TankPro.nl

Lukoil verkoopt opnieuw tankstations in twee Europese landen

De Russische oliemaatschappij Lukoil verkoopt al haar bedrijfsactiviteiten in Litouwen en Letland. Dat maakte topman Vagit Alekperov onlangs bekend. Het bedrijf doet dit vanwege anti-Russische sentimenten in beide Baltische landen. Eerder al verkocht Lukoil belangen in Slowakije, Hongarije, Tsjechië, Estland en Oekraïne.

Letland en Litouwen voeren een anti-Russische koers sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie. Beide landen zijn lid geworden van de Europese Unie en in het land leven veel anti-Russische gevoelens. Daarom heeft Lukoil besloten al zijn tankstations in beide staten in de etalage te zetten. Wie de nieuwe eigenaren worden, is nog niet duidelijk.

Recentelijk waren er ook aanvaringen tussen Rusland en Turkije, wegens het neerhalen van een Russisch vliegtuig. Plannen om ook in Turkije te vertrekken, zijn er vooralsnog niet, meldt Alekperov. Het incident heeft tot dusver namelijk geen negatieve gevolgen gehad op de resultaten van Lukoil in het land.

Nederland

In Nederland heeft het bedrijf voor zover bekend ook geen plannen om tankstations van de hand te doen. Het heeft juist een groeistrategie in ons land. In 2012 betrad de oliemaatschappij de Nederlandse tankstationmarkt door de overname van het SmeetsGeelen-netwerk.

Daarna werden stations van respectievelijk Rotonde en van Auto Maas gekocht. Het bedrijf sluit verdere uitbreiding in ons land zeker niet uit. Tevens heeft Lukoil een 45 procent belang in de Zeeland Refinery in Vlissingen.

Lees ook: Lukoil verkoopt alle tankstations in vier Europese landen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.