munten, euro, geld

Wettelijke minimumlonen worden verhoogd per 1 januari 2016

De minimumlonen worden per 1 januari aangepast. Het gaat om een verhoging van 1,11 procent. De verhoging is een landelijke maatregel die dus ook geldt voor de tankstationbranche. Voor werknemers die in loonschaal 1 zitten van de Cao Tank en Was, betekent dit dat ze een hoger brutosalaris ontvangen. Voor personeelsleden in andere loonschalen geldt dit niet.

Elk halfjaar gaan de wettelijke minimumlonen omhoog, per 1 januari en per 1 juli (bekijk de tabel onderaan dit artikel voor de nieuwe lonen). Deze verhoging staat dus los van afspraken in de cao voor tankstations en wasbedrijven.

Cao

Momenteel lopen de onderhandelingen voor een nieuwe cao. De huidige liep af op 31 oktober 2015, maar er is nog geen nieuw akkoord. De eerstvolgende onderhandelingsronde vindt eind januari plaats. De vertegenwoordigers van werknemers en werkgevers kunnen het nog niet eens worden over onder meer de nieuwe beloning voor personeelsleden.

De nieuwe wettelijke minimumlonen (bruto) per 1 januari:

nieuwe brutolonen na verhoging

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wettelijke minimumlonen worden verhoogd per 1 januari 2016 | TankPro.nl
munten, euro, geld

Wettelijke minimumlonen worden verhoogd per 1 januari 2016

De minimumlonen worden per 1 januari aangepast. Het gaat om een verhoging van 1,11 procent. De verhoging is een landelijke maatregel die dus ook geldt voor de tankstationbranche. Voor werknemers die in loonschaal 1 zitten van de Cao Tank en Was, betekent dit dat ze een hoger brutosalaris ontvangen. Voor personeelsleden in andere loonschalen geldt dit niet.

Elk halfjaar gaan de wettelijke minimumlonen omhoog, per 1 januari en per 1 juli (bekijk de tabel onderaan dit artikel voor de nieuwe lonen). Deze verhoging staat dus los van afspraken in de cao voor tankstations en wasbedrijven.

Cao

Momenteel lopen de onderhandelingen voor een nieuwe cao. De huidige liep af op 31 oktober 2015, maar er is nog geen nieuw akkoord. De eerstvolgende onderhandelingsronde vindt eind januari plaats. De vertegenwoordigers van werknemers en werkgevers kunnen het nog niet eens worden over onder meer de nieuwe beloning voor personeelsleden.

De nieuwe wettelijke minimumlonen (bruto) per 1 januari:

nieuwe brutolonen na verhoging

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.