Brabantse ondernemer opent duurzaam Esso-tankstation

Tankstation-ondernemer Clemens van Hulten heeft zaterdag zijn vernieuwde station aan de N65 geopend. De Esso-locatie in het Brabantse Helvoirt heeft een duurzamer karakter gekregen door de plaatsing van twee laadpalen voor elektrische auto’s en een oplaadmogelijkheid voor e-bikes. Ook wordt in de shop gewerkt met lokale leveranciers, kunnen klanten zonnepanelen vergoed krijgen, is de inrichting van de tankshop gewijzigd en is op het voorterrein de nieuwe Synergy-uitstraling van Esso geïmplementeerd. De naam van het station is gewijzigd naar Tanklokaal Helvoirt.

Met de plaatsing van laadmogelijkheden voor elektrische vervoermiddelen hoopt Van Hulten het gebruik van e-voertuigen te bevorderen. ”Niet dat ik geloof dat elektrische auto’s de toekomst zijn, maar ik geloof wel in het versnellen van het proces naar volledig neutrale energie.” De ondernemer ziet meer mogelijkheden voor waterstof als toekomstige energiedrager voor het wegverkeer, opgewekt door zonne-energie.

Zonnepanelen

De ondernemer is ook actief op het gebied van zonnepanelen. Dit project komt erop neer dat als klanten een pasje hebben van het station en zonnepanelen aanschaffen, zij per veertien panelen de waarde van één van die panelen vergoed krijgen.

Die vergoeding wordt in de vorm van een subsidie verleend door de coöperatieve vereniging Duurzame Energie Haaren. Deze vereniging ontvangt per verkochte liter brandstof op grond van Europese tarieven een financiële donatie van het tankstation. Komend jaar wordt de regeling verder uitgebreid met financiële bijdragen op zonneboilers, hr-ketels en led-lampen.

Tankshop

In de tankshop wordt samengewerkt met twee lokale ondernemers. ”Tevens hebben we onze eigen patissier in huis, maken we onze eigen salade, onze eigen brownie met dertig procent lagere suikerwaarden. En zo gaan we verder met het ontwikkelen van eigen producten, die vers, gezond, biologisch en lokaal geproduceerd zijn.”

Daarnaast is bij het station aandacht voor schilder Vincent van Gogh. De familie Van Gogh heeft vijf jaar in Helvoirt gewoond en de gemeente wil deze band benadrukken om de toeristische waarde van de plaats te vergroten. Van Hulten wil daar op zijn station op diverse manieren een steentje aan bijdragen.

Lees ook: Tankstation geeft gratis zonnepaneel bij ‘groene tankpas’

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Brabantse ondernemer opent duurzaam Esso-tankstation | TankPro.nl

Brabantse ondernemer opent duurzaam Esso-tankstation

Tankstation-ondernemer Clemens van Hulten heeft zaterdag zijn vernieuwde station aan de N65 geopend. De Esso-locatie in het Brabantse Helvoirt heeft een duurzamer karakter gekregen door de plaatsing van twee laadpalen voor elektrische auto’s en een oplaadmogelijkheid voor e-bikes. Ook wordt in de shop gewerkt met lokale leveranciers, kunnen klanten zonnepanelen vergoed krijgen, is de inrichting van de tankshop gewijzigd en is op het voorterrein de nieuwe Synergy-uitstraling van Esso geïmplementeerd. De naam van het station is gewijzigd naar Tanklokaal Helvoirt.

Met de plaatsing van laadmogelijkheden voor elektrische vervoermiddelen hoopt Van Hulten het gebruik van e-voertuigen te bevorderen. ”Niet dat ik geloof dat elektrische auto’s de toekomst zijn, maar ik geloof wel in het versnellen van het proces naar volledig neutrale energie.” De ondernemer ziet meer mogelijkheden voor waterstof als toekomstige energiedrager voor het wegverkeer, opgewekt door zonne-energie.

Zonnepanelen

De ondernemer is ook actief op het gebied van zonnepanelen. Dit project komt erop neer dat als klanten een pasje hebben van het station en zonnepanelen aanschaffen, zij per veertien panelen de waarde van één van die panelen vergoed krijgen.

Die vergoeding wordt in de vorm van een subsidie verleend door de coöperatieve vereniging Duurzame Energie Haaren. Deze vereniging ontvangt per verkochte liter brandstof op grond van Europese tarieven een financiële donatie van het tankstation. Komend jaar wordt de regeling verder uitgebreid met financiële bijdragen op zonneboilers, hr-ketels en led-lampen.

Tankshop

In de tankshop wordt samengewerkt met twee lokale ondernemers. ”Tevens hebben we onze eigen patissier in huis, maken we onze eigen salade, onze eigen brownie met dertig procent lagere suikerwaarden. En zo gaan we verder met het ontwikkelen van eigen producten, die vers, gezond, biologisch en lokaal geproduceerd zijn.”

Daarnaast is bij het station aandacht voor schilder Vincent van Gogh. De familie Van Gogh heeft vijf jaar in Helvoirt gewoond en de gemeente wil deze band benadrukken om de toeristische waarde van de plaats te vergroten. Van Hulten wil daar op zijn station op diverse manieren een steentje aan bijdragen.

Lees ook: Tankstation geeft gratis zonnepaneel bij ‘groene tankpas’

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.