Texaco wordt honderd procent eigenaar van Nijol

Brandstofhandelaar Nijol komt volledig in handen van de European Forecourt Retail Group (Texaco). Het bedrijf had al een gedeeltelijk eigendom van de Nijmeegse oliehandel en wil nu het volledige aandelenpakket in handen krijgen. Het heeft hiervoor toestemming gevraagd aan mededingingsautoriteit ACM, die inmiddels zijn fiat heeft gegeven voor de deal.

De kartelwaakhond ziet geen reden om de overname niet goed te keuren. De organisatie verwacht namelijk niet dat de transactie “de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren”.

Nijol

Nijol is een handelaar uit Nijmegen met een netwerk van zo’n 150 stations. Het gros van deze locaties heeft Texaco op de luifel staan, al heeft het ook vestigingen met andere formules, zoals Shell, De Fakkel en Fuwell. Tevens zijn er locaties onder het Nijol-merk. De tankstations zijn met name gevestigd in het zuidoosten van het land.

De laatste tijd deed Nijol diverse kleine overnames. Zo werden stations verkregen in Amsterdam, Den Haag en Overloon. Deze werden omgekleurd naar Texaco, voor zover dat merk niet al op de luifel stond. Het eigendom van het Nijmeegse bedrijf is nu nog gedeeltelijk in handen van algemeen directeur Theo Wassing, maar komt na afronding van de deal volledig in bezit van EFR.

Lees ook: Nijol neemt drie Texaco’s en een Tinq over

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Texaco wordt honderd procent eigenaar van Nijol | TankPro.nl

Texaco wordt honderd procent eigenaar van Nijol

Brandstofhandelaar Nijol komt volledig in handen van de European Forecourt Retail Group (Texaco). Het bedrijf had al een gedeeltelijk eigendom van de Nijmeegse oliehandel en wil nu het volledige aandelenpakket in handen krijgen. Het heeft hiervoor toestemming gevraagd aan mededingingsautoriteit ACM, die inmiddels zijn fiat heeft gegeven voor de deal.

De kartelwaakhond ziet geen reden om de overname niet goed te keuren. De organisatie verwacht namelijk niet dat de transactie “de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren”.

Nijol

Nijol is een handelaar uit Nijmegen met een netwerk van zo’n 150 stations. Het gros van deze locaties heeft Texaco op de luifel staan, al heeft het ook vestigingen met andere formules, zoals Shell, De Fakkel en Fuwell. Tevens zijn er locaties onder het Nijol-merk. De tankstations zijn met name gevestigd in het zuidoosten van het land.

De laatste tijd deed Nijol diverse kleine overnames. Zo werden stations verkregen in Amsterdam, Den Haag en Overloon. Deze werden omgekleurd naar Texaco, voor zover dat merk niet al op de luifel stond. Het eigendom van het Nijmeegse bedrijf is nu nog gedeeltelijk in handen van algemeen directeur Theo Wassing, maar komt na afronding van de deal volledig in bezit van EFR.

Lees ook: Nijol neemt drie Texaco’s en een Tinq over

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.