Swing opent zesde station in Zevenbergschen Hoek

Swing Fuel Stations heeft onlangs zijn zesde locatie geopend. Het station is gevestigd in het Brabantse dorp Zevenbergschen Hoek en heeft het onbemande merk Swing Happy Hours op de luifel staan. De formule onderscheidt zich door met verschillende prijzen op één dag te werken en geeft tijdens de zogeheten Happy Hours van 19.00 en 21.00 uur zeer hoge pompkortingen.

”We geven gedurende die twee uur minimaal twee cent extra korting op de adviesprijs”, legt directeur Pieter Bogaers uit. ”Die twee cent komt dus bovenop de pompkorting die we de rest van de dag al geven. Er zijn dagen dat we tijdens het Happy Hour pompkorting geven van zeventien of zelfs twintig cent per liter.”

Grensgebied

”We zitten met een aantal stations in het grensgebied en ondervinden veel concurrentie van België. Maar tijdens de Happy Hours benaderen we de Belgische prijzen en loont het nauwelijks nog om over de grens te tanken.”

Houdt Swing dan nog wel marge over met dergelijke lage prijzen? ”Nee, we leveren soms met verlies. Maar dan hoop ik dat die klanten ook op andere momenten onze stations weten te vinden. En op die manier proberen wij de accijnscrisis te overleven.”

Swing Fuel Stations

Swing is elf jaar geleden gestart. De naam refereert aan het feit dat de pompprijzen per dagdeel kunnen verschillen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Berkel-Enschot en het heeft inmiddels een netwerk van zes locaties, voornamelijk in het zuiden van het land. Alle zijn onbemand en worden volgens de Swing Happy Hours-formule uitgebaat.

”We hebben een groeistrategie maar kijken wel heel kritisch naar de potentie van iedere nieuwe locatie. Swing Fuel Stations is namelijk gespecialiseerd in het ontwikkelen en/of verplaatsen van tankstations.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.