Shell sluit contract met Mokobouw voor verbetering stations

Shell gaat op tientallen stations de uitstraling en de veiligheid verder verbeteren. De oliemaatschappij heeft daarvoor een contract gesloten met Mokobouw. Op twintig vestigingen wordt de uitstraling op het voorterrein geoptimaliseerd. Daarnaast worden op 75 locaties enkele kleine veiligheidsaspecten aangepast. De werkzaamheden zijn vorige week gestart.

De aanpassingen aan het uiterlijk van de stations vallen onder het zogeheten Visual Standard-project (Visa). Dit houdt in dat rondom de brandstofpompen diverse werkzaamheden worden uitgevoerd om de Shell-uitstraling te verbeteren en te standaardiseren, bijvoorbeeld door:

 • het vernieuwen van de bestaande brandstofpompen en deze te voorzien van de nieuwste productstickers.
 • het veranderen van de lpg-pompen van de BK-lay-out naar de nieuwe Shell-lay-out, door middel van het zogeheten kunststof ’wrappen’. Een techniek die tegenwoordig ook wordt gebruikt voor de carrosserie van auto’s.
 • de pompeilanden te voorzien van de standaard Customer Service Unit. Dit is een prullenbak met geïntegreerde papierrol- en handschoenhouder, een product-aanduidingsbord en de laatst geldende veiligheidspictogrammen.
 • het reinigen van spreaders en luifelplafonds
 • het schilderen van de luifelkolommen en aanrijd-beveiligingen.
 • de spreaders te voorzien van juiste pompnummers en product-aanduidingen.

Daarnaast worden enkele aspecten van de veiligheid op de stations aangepast. ”Bij Shell is veiligheid een voortdurend aandachtspunt. Er vinden steeds wijzigingen en verbeteringen plaats en de nieuwe aanpassingen moeten dan ook in dit licht worden gezien”, aldus Mokobouw.

Brandstofpompen

Op alle bemande locaties die Shell uitbaat, worden de brandstofpompen voorzien van werkschakelaars. Dit om de netspanning van de pompen (220V en 380V) uit te kunnen schakelen bij onderhoudswerkzaamheden. Tevens worden, eventueel in de brandstofpomp aanwezige, loze kabels op juiste wijze afgewerkt in een Atex-kabeldoos. Atex staat voor ’Aanduiding geschikt voor explosiegevoelige omgeving’.

Gezien de omvang van het project wordt samengewerkt met Hamer en Tokheim. Deze bedrijven voorzien ieder een ander deel van het Shell-netwerk van werkschakelaars.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell sluit contract met Mokobouw voor verbetering stations | TankPro.nl

Shell sluit contract met Mokobouw voor verbetering stations

Shell gaat op tientallen stations de uitstraling en de veiligheid verder verbeteren. De oliemaatschappij heeft daarvoor een contract gesloten met Mokobouw. Op twintig vestigingen wordt de uitstraling op het voorterrein geoptimaliseerd. Daarnaast worden op 75 locaties enkele kleine veiligheidsaspecten aangepast. De werkzaamheden zijn vorige week gestart.

De aanpassingen aan het uiterlijk van de stations vallen onder het zogeheten Visual Standard-project (Visa). Dit houdt in dat rondom de brandstofpompen diverse werkzaamheden worden uitgevoerd om de Shell-uitstraling te verbeteren en te standaardiseren, bijvoorbeeld door:

 • het vernieuwen van de bestaande brandstofpompen en deze te voorzien van de nieuwste productstickers.
 • het veranderen van de lpg-pompen van de BK-lay-out naar de nieuwe Shell-lay-out, door middel van het zogeheten kunststof ’wrappen’. Een techniek die tegenwoordig ook wordt gebruikt voor de carrosserie van auto’s.
 • de pompeilanden te voorzien van de standaard Customer Service Unit. Dit is een prullenbak met geïntegreerde papierrol- en handschoenhouder, een product-aanduidingsbord en de laatst geldende veiligheidspictogrammen.
 • het reinigen van spreaders en luifelplafonds
 • het schilderen van de luifelkolommen en aanrijd-beveiligingen.
 • de spreaders te voorzien van juiste pompnummers en product-aanduidingen.

Daarnaast worden enkele aspecten van de veiligheid op de stations aangepast. ”Bij Shell is veiligheid een voortdurend aandachtspunt. Er vinden steeds wijzigingen en verbeteringen plaats en de nieuwe aanpassingen moeten dan ook in dit licht worden gezien”, aldus Mokobouw.

Brandstofpompen

Op alle bemande locaties die Shell uitbaat, worden de brandstofpompen voorzien van werkschakelaars. Dit om de netspanning van de pompen (220V en 380V) uit te kunnen schakelen bij onderhoudswerkzaamheden. Tevens worden, eventueel in de brandstofpomp aanwezige, loze kabels op juiste wijze afgewerkt in een Atex-kabeldoos. Atex staat voor ’Aanduiding geschikt voor explosiegevoelige omgeving’.

Gezien de omvang van het project wordt samengewerkt met Hamer en Tokheim. Deze bedrijven voorzien ieder een ander deel van het Shell-netwerk van werkschakelaars.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.