texaco, logo

Nijol neemt drie Texaco’s en een Tinq over

Brandstofhandelaar Nijol heeft vier stations toegevoegd aan zijn netwerk. Het gaat om drie bemande Texaco’s in Den Haag en een Tinq-locatie in Overloon. De Texaco’s blijven hetzelfde merk houden, de Tinq is een Texaco Express geworden. Dat Nijol verder gaat groeien, is niet ondenkbaar. Het bedrijf heeft de ambitie om in Nederland het tankstation-netwerk uit te breiden.

Nijol heeft de drie stations in Den Haag overgenomen van een lokale dealer en heeft ze nu in eigen beheer. Het gaat om de volgende vestigingen:

  • Texaco Machiel Vrijenhoek, Machiel Vrijenhoeklaan 100, Den Haag
  • Texaco Leyweg, Leyweg 1486, Den Haag
  • Texaco Dekkershoekje, Escamplaan 2000, Den Haag

Tot dusver was het bedrijf nauwelijks actief in de Randstad. Maar het heeft een duidelijke groeistrategie. Concrete doelstellingen, qua aantal locaties, verbindt Nijol hier niet aan. “Wel kan ik aangeven dat we hierbij zeker niet alleen naar het zuidoosten kijken”, zegt Dirk Wassing, retailmanager bij Nijol. In die regio ligt op dit moment het merendeel van de vestigingen. ”We staan open voor mogelijkheden in alle gebieden van Nederland.”

Nijol

Inmiddels heeft de Nijmeegse oliehandelaar zo’n 150 stations. Het gaat dan zowel om vestigingen in eigen beheer als om locaties waaraan brandstof wordt geleverd. Het gros is voorzien van het Texaco-merk, maar er zitten ook diverse Shell- en De Fakkel-stations bij. Daarnaast zijn er enkele locaties waar klanten cng (aardgas onder druk) kunnen tanken, onder het Fuwell-merk.

Lees ook: Drie Texaco-stations kleuren om naar Sakko en Brand Oil

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.