Trainingsinstituut OOTW lanceert veiligheidscampagne

Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven (OOTW) start begin september met een landelijke veiligheidscampagne. Dit is een gezamenlijk initiatief van het opleidingsinstituut en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Doel hiervan is het aantal overvallen in de branche verder omlaag te brengen en agressie op de werkvloer een halt toe te roepen.

OOTW heeft een pakket samengesteld waar pomphouders en hun medewerkers dit najaar gratis gebruik van kunnen maken. Zo worden er regionale trainingen ’Overvalpreventie en omgaan met agressie’ georganiseerd. Nieuw hierin is een training voor managers, waarin zij naast de normale trainingsinhoud leren hoe ze deze onderwerpen met hun medewerkers kunnen bespreken en wat er van een manager verwacht wordt in geval van calamiteiten.

E-learning

De trainingen worden gecombineerd met een e-learning. Hierin leert de deelnemer in zes modules wat te doen vóór, tijdens en na een overval, en hoe om te gaan met agressie. Het is ook mogelijk om alleen de e-learning te maken, zonder klassikale training.

Speciaal voor deze campagne ontwikkelde OOTW een veiligheidsgame, waarin de kennis van overvalpreventie en het omgaan met agressie op een leuke en interactieve wijze getest wordt. In een virtueel tankstation worden vragen gesteld en situaties geschetst. Het doel is om voldoende munten te verzamelen en de juiste preventie maatregelen aan te schaffen, zodat de veiligheidsmeter van dit tankstation een honderd procent score behaalt. De game is vanaf begin september te maken op Mijnbranchepaspoort. Onder de hoogste scores verloot OOTW onder andere een iPad Air 2.

Trainingsoverzicht

Op de website van OOTW of op Mijnbranchepaspoort staat een compleet trainingsoverzicht en kunnen geïnteresseerden zich direct inschrijven voor deze gratis training. ’Incompany trainen’ kan ook. Daarvoor kan contact worden opgenomen met het OOTW-secretariaat. Het aantal plaatsen hiervoor is echter beperkt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Trainingsinstituut OOTW lanceert veiligheidscampagne | TankPro.nl

Trainingsinstituut OOTW lanceert veiligheidscampagne

Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven (OOTW) start begin september met een landelijke veiligheidscampagne. Dit is een gezamenlijk initiatief van het opleidingsinstituut en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Doel hiervan is het aantal overvallen in de branche verder omlaag te brengen en agressie op de werkvloer een halt toe te roepen.

OOTW heeft een pakket samengesteld waar pomphouders en hun medewerkers dit najaar gratis gebruik van kunnen maken. Zo worden er regionale trainingen ’Overvalpreventie en omgaan met agressie’ georganiseerd. Nieuw hierin is een training voor managers, waarin zij naast de normale trainingsinhoud leren hoe ze deze onderwerpen met hun medewerkers kunnen bespreken en wat er van een manager verwacht wordt in geval van calamiteiten.

E-learning

De trainingen worden gecombineerd met een e-learning. Hierin leert de deelnemer in zes modules wat te doen vóór, tijdens en na een overval, en hoe om te gaan met agressie. Het is ook mogelijk om alleen de e-learning te maken, zonder klassikale training.

Speciaal voor deze campagne ontwikkelde OOTW een veiligheidsgame, waarin de kennis van overvalpreventie en het omgaan met agressie op een leuke en interactieve wijze getest wordt. In een virtueel tankstation worden vragen gesteld en situaties geschetst. Het doel is om voldoende munten te verzamelen en de juiste preventie maatregelen aan te schaffen, zodat de veiligheidsmeter van dit tankstation een honderd procent score behaalt. De game is vanaf begin september te maken op Mijnbranchepaspoort. Onder de hoogste scores verloot OOTW onder andere een iPad Air 2.

Trainingsoverzicht

Op de website van OOTW of op Mijnbranchepaspoort staat een compleet trainingsoverzicht en kunnen geïnteresseerden zich direct inschrijven voor deze gratis training. ’Incompany trainen’ kan ook. Daarvoor kan contact worden opgenomen met het OOTW-secretariaat. Het aantal plaatsen hiervoor is echter beperkt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.