Duitse snelwegstations starten samenwerking met McDonald’s

Langs Duitse snelwegen moeten de komende jaren honderd nieuwe restaurants van McDonald’s komen. Deze vestigingen komen bij tankstations van de Duitse firma Tank & Rast. Daartoe zijn beide bedrijven een samenwerking aangegaan, maakten ze onlangs bekend. De eersten van de honderd locaties gaan dit jaar nog open. in de komende vier jaar moet het merendeel van de andere restaurants volgen.

Momenteel heeft McDonald’s twaalf vestigingen langs Duitse rijkswegen. Dat aantal wil het van oorsprong Amerikaanse bedrijf fors uitbreiden en het ziet daarvoor gelegenheid bij locaties met veel passanten, zoals bijvoorbeeld tankstations, vliegvelden en treinstations.

Foodretailers

Samenwerking tussen petrol gerelateerde bedrijven en foodretailers komen steeds vaker voor. Zo werkt Shell in Nederland met koffieketen Starbucks en opende broodjeszaak Subway enkele vestigingen bij onder meer Gulf- en Tango-stations. Daarnaast bieden diverse BP-locaties shop-assortiment aan van Marks & Spencer, zowel in Nederland als in Engeland.

Tank & Rast heeft 350 tankstations langs Duitse rijkswegen en is eigendom van de Britse investeringsmaatschappij Terra Firma en van Deutsche Bank. Beide eigenaren hebben plannen om de stations van de hand te doen en naar verluidt zou een Chinese investeerder interesse hebben om de vestigingen over te nemen. Ook diverse andere partijen uit onder meer Canada en Italië zouden interesse hebben.

Lees ook: ‘Chinese investeerder wil Duitse snelwegstations kopen’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse snelwegstations starten samenwerking met McDonald’s | TankPro.nl

Duitse snelwegstations starten samenwerking met McDonald’s

Langs Duitse snelwegen moeten de komende jaren honderd nieuwe restaurants van McDonald’s komen. Deze vestigingen komen bij tankstations van de Duitse firma Tank & Rast. Daartoe zijn beide bedrijven een samenwerking aangegaan, maakten ze onlangs bekend. De eersten van de honderd locaties gaan dit jaar nog open. in de komende vier jaar moet het merendeel van de andere restaurants volgen.

Momenteel heeft McDonald’s twaalf vestigingen langs Duitse rijkswegen. Dat aantal wil het van oorsprong Amerikaanse bedrijf fors uitbreiden en het ziet daarvoor gelegenheid bij locaties met veel passanten, zoals bijvoorbeeld tankstations, vliegvelden en treinstations.

Foodretailers

Samenwerking tussen petrol gerelateerde bedrijven en foodretailers komen steeds vaker voor. Zo werkt Shell in Nederland met koffieketen Starbucks en opende broodjeszaak Subway enkele vestigingen bij onder meer Gulf- en Tango-stations. Daarnaast bieden diverse BP-locaties shop-assortiment aan van Marks & Spencer, zowel in Nederland als in Engeland.

Tank & Rast heeft 350 tankstations langs Duitse rijkswegen en is eigendom van de Britse investeringsmaatschappij Terra Firma en van Deutsche Bank. Beide eigenaren hebben plannen om de stations van de hand te doen en naar verluidt zou een Chinese investeerder interesse hebben om de vestigingen over te nemen. Ook diverse andere partijen uit onder meer Canada en Italië zouden interesse hebben.

Lees ook: ‘Chinese investeerder wil Duitse snelwegstations kopen’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.