Klanten bij tankstations betalen vaker met pin dan contant

In de petrolbranche is vorig jaar voor het eerst vaker met pin betaald dan met contant geld. Dat blijkt uit cijfers over het betalingsverkeer in het afgelopen jaar. De hoop is dat het aandeel pinbetalingen de komende jaren nog verder toeneemt, ten koste van munten en briefgeld.

Door de toename van het bankpas-gebruik is er namelijk minder cash aanwezig in tankstations. Als er minder munten en biljetten in de kassa’s zitten, wordt een station een minder aantrekkelijk doelwit voor overvallers. Het ontmoedigen van contant afrekenen wordt gezien als een belangrijk middel om het aantal overvallen terug te dringen.

Retail

Ook in andere sectoren neemt het aantal pinbetalingen toe, al is het nog niet zover dat in de gehele retail de bankpas dominant is. Over alle sectoren bekeken, werd vorig jaar 47 procent van de betalingen met pin gedaan en 53 procent met contant geld.

De banken en toonbankinstellingen willen daar verandering in brengen. Ze streven naar een verhouding waarin pinnen dominant is. De doelstelling is daarbij dat in 2018 zestig procent van de betalingen met de bankpas gebeurt en veertig procent met contant geld.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Klanten bij tankstations betalen vaker met pin dan contant | TankPro.nl

Klanten bij tankstations betalen vaker met pin dan contant

In de petrolbranche is vorig jaar voor het eerst vaker met pin betaald dan met contant geld. Dat blijkt uit cijfers over het betalingsverkeer in het afgelopen jaar. De hoop is dat het aandeel pinbetalingen de komende jaren nog verder toeneemt, ten koste van munten en briefgeld.

Door de toename van het bankpas-gebruik is er namelijk minder cash aanwezig in tankstations. Als er minder munten en biljetten in de kassa’s zitten, wordt een station een minder aantrekkelijk doelwit voor overvallers. Het ontmoedigen van contant afrekenen wordt gezien als een belangrijk middel om het aantal overvallen terug te dringen.

Retail

Ook in andere sectoren neemt het aantal pinbetalingen toe, al is het nog niet zover dat in de gehele retail de bankpas dominant is. Over alle sectoren bekeken, werd vorig jaar 47 procent van de betalingen met pin gedaan en 53 procent met contant geld.

De banken en toonbankinstellingen willen daar verandering in brengen. Ze streven naar een verhouding waarin pinnen dominant is. De doelstelling is daarbij dat in 2018 zestig procent van de betalingen met de bankpas gebeurt en veertig procent met contant geld.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.