financien, geld, administratie

Kabinet ziet af van btw-verhoging

De plannen om minder producten in het lage btw-tarief in te schalen, zijn van tafel. De beide coalitiepartijen PvdA en VVD denken dat de maatregel niet meer haalbaar is, nu er te weinig draagvlak blijkt te zijn bij oppositiepartijen. Voor de tankstationbranche is dat goed nieuws. Diverse producten uit de tankshop vallen nu nog onder het tarief van zes procent en dat lijkt voorlopig zo te blijven.

In Nederland wordt gewerkt met twee btw-tarieven, 6 procent en 21 procent. Eten en drinken vallen onder het lage percentage, net als onder meer tijdschriften, boeken en kranten. Primaire levensmiddelen zouden onder het lage tarief blijven vallen, maar andere categorieën moesten volgens het kabinet belast worden met het hoge tarief. Dat zou diverse producten in de tankshop fors duurder maken.

Protest

Tegen de plannen kwam een storm van protest van winkeliers. Onder meer de kappersbranche en de horecasector vreesden in grote problemen te komen door de maatregel. Er werd een actie op touw gezet: ’Zeg nee tegen meer btw’.

De afgelopen dagen hebben beide kabinetspartijen onderhandelingen gevoerd met oppositiepartijen. Daar werd echter niet genoeg steun gevonden, waardoor VVD en PvdA niet genoeg draagvlak zien voor de belastingverhoging. Ze besloten daarom de plannen van tafel te vegen.

Lees ook: Kabinet wil minder producten in lage btw-tarief

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kabinet ziet af van btw-verhoging | TankPro.nl
financien, geld, administratie

Kabinet ziet af van btw-verhoging

De plannen om minder producten in het lage btw-tarief in te schalen, zijn van tafel. De beide coalitiepartijen PvdA en VVD denken dat de maatregel niet meer haalbaar is, nu er te weinig draagvlak blijkt te zijn bij oppositiepartijen. Voor de tankstationbranche is dat goed nieuws. Diverse producten uit de tankshop vallen nu nog onder het tarief van zes procent en dat lijkt voorlopig zo te blijven.

In Nederland wordt gewerkt met twee btw-tarieven, 6 procent en 21 procent. Eten en drinken vallen onder het lage percentage, net als onder meer tijdschriften, boeken en kranten. Primaire levensmiddelen zouden onder het lage tarief blijven vallen, maar andere categorieën moesten volgens het kabinet belast worden met het hoge tarief. Dat zou diverse producten in de tankshop fors duurder maken.

Protest

Tegen de plannen kwam een storm van protest van winkeliers. Onder meer de kappersbranche en de horecasector vreesden in grote problemen te komen door de maatregel. Er werd een actie op touw gezet: ’Zeg nee tegen meer btw’.

De afgelopen dagen hebben beide kabinetspartijen onderhandelingen gevoerd met oppositiepartijen. Daar werd echter niet genoeg steun gevonden, waardoor VVD en PvdA niet genoeg draagvlak zien voor de belastingverhoging. Ze besloten daarom de plannen van tafel te vegen.

Lees ook: Kabinet wil minder producten in lage btw-tarief

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.