euro, geld, berg, miljoenen

Bezwaarmakers eisen 60.000 euro voor protest tegen tankstation

Twee inwoners van Maurik die succesvol protesteerden tegen de komst van een Tango-station, wilden geld voor hun inspanningen. Zij eisten in totaal 60.000 euro aan loon voor alle uren dat ze bezig waren om de komst van het tankstation te voorkomen. De bezwarencommissie heeft hun verzoek echter afgewezen.

Het gemeentebestuur wilde de komst van een nieuw tankstation aan de Tielsestraat in het Gelderse dorp Maurik toestaan. Het moest een vervanger worden van een locatie die jaren geleden dicht moest. De plaatselijke overheid voelde zich moreel verplicht tegenover pomphouder Joop Stap om hem de nieuwe locatie aan te bieden.

Dat stuitte op bezwaren van diverse bewoners. Het station zou namelijk worden gerealiseerd in een natuurlijke omgeving. De inwoners startten een juridische procedure, gingen door tot de Raad van State en kregen daar vorig jaar gelijk. De komst van het station werd naar de prullenbak verwezen.

Vergoeding

Dat was voor de bezwaarmakers niet voldoende. Ze geven aan dusdanig veel uren bezig te zijn geweest met hun verzet, dat ze een vergoeding van 60.000 euro willen (negentig euro per uur) voor alle tijd die ze erin gestoken hebben. Daar ging de bezwarencommissie niet in mee. Deze vond dat de inwoners er geen recht op hebben en dat ze deze wens al tijdens de zitting bij de Raad van State hadden moeten aangeven.

Lees ook: Raad van State zet streep door nieuwe Tango

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bezwaarmakers eisen 60.000 euro voor protest tegen tankstation | TankPro.nl
euro, geld, berg, miljoenen

Bezwaarmakers eisen 60.000 euro voor protest tegen tankstation

Twee inwoners van Maurik die succesvol protesteerden tegen de komst van een Tango-station, wilden geld voor hun inspanningen. Zij eisten in totaal 60.000 euro aan loon voor alle uren dat ze bezig waren om de komst van het tankstation te voorkomen. De bezwarencommissie heeft hun verzoek echter afgewezen.

Het gemeentebestuur wilde de komst van een nieuw tankstation aan de Tielsestraat in het Gelderse dorp Maurik toestaan. Het moest een vervanger worden van een locatie die jaren geleden dicht moest. De plaatselijke overheid voelde zich moreel verplicht tegenover pomphouder Joop Stap om hem de nieuwe locatie aan te bieden.

Dat stuitte op bezwaren van diverse bewoners. Het station zou namelijk worden gerealiseerd in een natuurlijke omgeving. De inwoners startten een juridische procedure, gingen door tot de Raad van State en kregen daar vorig jaar gelijk. De komst van het station werd naar de prullenbak verwezen.

Vergoeding

Dat was voor de bezwaarmakers niet voldoende. Ze geven aan dusdanig veel uren bezig te zijn geweest met hun verzet, dat ze een vergoeding van 60.000 euro willen (negentig euro per uur) voor alle tijd die ze erin gestoken hebben. Daar ging de bezwarencommissie niet in mee. Deze vond dat de inwoners er geen recht op hebben en dat ze deze wens al tijdens de zitting bij de Raad van State hadden moeten aangeven.

Lees ook: Raad van State zet streep door nieuwe Tango

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.