Haan krijgt toestemming voor overname Multi Energy-stations

De Haan Minerale Oliën heeft goedkeuring gekregen van de ACM om de tankstations van Multi Energy over te nemen. De kartelwaakhond zag geen belemmeringen op het gebied van mededinging en heeft Haan toestemming gegeven om de 35 vestigingen aan het netwerk toe te voegen.

Dat de Oosterhoutse brandstofhandelaar plannen had om de stations over te nemen, was al bekend. Maar bij dergelijke transacties is goedkeuring van de mededingingsautoriteit vereist. Die is vorige week binnengekomen, waarmee de overname van de ruim dertig locaties definitief is.

Afstoten

Directeur Ruud van Munster van Multi Energy gaf in een eerder stadium al aan dat de focus van moederbedrijf Markeur op andere sectoren ligt en dat daarom de tankstationtak afgestoten is. “We konden niet blijven zitten in de positie waarin we zaten. Het was groeien of afstoten.”

Door de overname van de stations komt Haan uit op een totaal van 140 locaties. Voor zover bekend worden de 35 over te nemen stations voortgezet onder dezelfde merken. Het gaat om Shell-, BP-, Esso- en Esso Express-vestigingen.

Lees ook: Multi Energy over verkoop tankstations: het was groeien of afstoten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.