Peut opent zesde en zevende locatie

Het nieuwe tankstationmerk Peut heeft er twee vestigingen bij. Daarmee komt de teller op zeven locaties te staan. Het zesde station ligt in het Brabantse dorp Diessen en is begin deze maand opengegaan. De andere vestiging gaat begin volgende maand open. Welke locatie dit is, heeft Peut nog niet bekendgemaakt. Ook lopen er gesprekken met diverse andere ondernemers, die overwegen om over te stappen.

Luc van Riel is uitbater van het station in Diessen, waar tot eind vorige maand Texaco op de luifel stond en de brandstof werd geleverd door een tussenhandel. ”Nu die er tussenuit is, is er een andere marge ontstaan en vind ik betere aansluiting bij de concurrenten om mij heen.”

Rendement

”Er zitten diverse onbemande stations. Maar met de marges die ik had, werd het steeds lastiger om een goed rendement te behalen. Texaco heeft landelijk gerichte acties, wat voor mij niet meer goed aansloot bij mijn combinatie van supermarkt en tankstation. Nu heb ik meer vrijheid om combinatie-acties te doen met onze twee bedrijven.”

Van Riel maakt ook gebruik van het Tank & Schenk-programma. Bij dat programma kunnen klanten sparen voor hun favoriete vereniging of goede doel. Niet alleen op het tankstation, maar ook bij de naastgelegen EMTÉ-supermarkt, die ook van de Brabantse ondernemer is.

De Vrije Pomp

Peut is een tankstationmerk dat vorig jaar door inkoopcoöperatie De Vrije Pomp is gelanceerd. Daarmee willen de initiatiefnemers bereiken dat pomphouders meer marge overhouden aan hun brandstof, omdat deze op veel plekken onder druk staat. Eerder werden al locaties geopend in Moordrecht, Noordwijk (2), Hardenberg en Oegstgeest.

Later deze maand, namelijk op dinsdag 23 juni, is de ledendag van De Vrije Pomp. Deze vindt plaats bij Zoomie food&drinks aan de Van Berckelweg 38 in Noordwijk. Daarbij wordt aandacht besteed aan onder meer lokale marketing, worden de twee Peut-stations in de Zuid-Hollandse plaats bezocht en wordt een korte presentatie gegeven over de ontwikkeling van brandstofmarges.

Zelfstandige tankstation-ondernemers die geïnteresseerd zijn in Peut en het spaarprogramma Tank & Schenk zijn welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Zij kunnen zich aanmelden via emma@devrijepomp.nl.

Lees ook: Nieuw tankstationmerk Peut groeit gestaag verder

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Peut opent zesde en zevende locatie | TankPro.nl

Peut opent zesde en zevende locatie

Het nieuwe tankstationmerk Peut heeft er twee vestigingen bij. Daarmee komt de teller op zeven locaties te staan. Het zesde station ligt in het Brabantse dorp Diessen en is begin deze maand opengegaan. De andere vestiging gaat begin volgende maand open. Welke locatie dit is, heeft Peut nog niet bekendgemaakt. Ook lopen er gesprekken met diverse andere ondernemers, die overwegen om over te stappen.

Luc van Riel is uitbater van het station in Diessen, waar tot eind vorige maand Texaco op de luifel stond en de brandstof werd geleverd door een tussenhandel. ”Nu die er tussenuit is, is er een andere marge ontstaan en vind ik betere aansluiting bij de concurrenten om mij heen.”

Rendement

”Er zitten diverse onbemande stations. Maar met de marges die ik had, werd het steeds lastiger om een goed rendement te behalen. Texaco heeft landelijk gerichte acties, wat voor mij niet meer goed aansloot bij mijn combinatie van supermarkt en tankstation. Nu heb ik meer vrijheid om combinatie-acties te doen met onze twee bedrijven.”

Van Riel maakt ook gebruik van het Tank & Schenk-programma. Bij dat programma kunnen klanten sparen voor hun favoriete vereniging of goede doel. Niet alleen op het tankstation, maar ook bij de naastgelegen EMTÉ-supermarkt, die ook van de Brabantse ondernemer is.

De Vrije Pomp

Peut is een tankstationmerk dat vorig jaar door inkoopcoöperatie De Vrije Pomp is gelanceerd. Daarmee willen de initiatiefnemers bereiken dat pomphouders meer marge overhouden aan hun brandstof, omdat deze op veel plekken onder druk staat. Eerder werden al locaties geopend in Moordrecht, Noordwijk (2), Hardenberg en Oegstgeest.

Later deze maand, namelijk op dinsdag 23 juni, is de ledendag van De Vrije Pomp. Deze vindt plaats bij Zoomie food&drinks aan de Van Berckelweg 38 in Noordwijk. Daarbij wordt aandacht besteed aan onder meer lokale marketing, worden de twee Peut-stations in de Zuid-Hollandse plaats bezocht en wordt een korte presentatie gegeven over de ontwikkeling van brandstofmarges.

Zelfstandige tankstation-ondernemers die geïnteresseerd zijn in Peut en het spaarprogramma Tank & Schenk zijn welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Zij kunnen zich aanmelden via emma@devrijepomp.nl.

Lees ook: Nieuw tankstationmerk Peut groeit gestaag verder

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.