Beta eert overleden Edsko Schuitema met eigen Prijs

Er wordt een jaarlijkse prijs uitgereikt ter ere van de eerder dit jaar overleden Beta-oprichter Edsko Schuitema. Deze wordt door de branchevereniging uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor de belangen van de tankstationbranche. ”Edsko had hem zelf ook kunnen krijgen”, zegt Wim van Gorsel, de nieuwe voorzitter van Beta en tankstation-ondernemer in Zeeland. Tevens zijn nieuwe bestuursleden benoemd.

De vereniging bestaat 25 jaar en dat werd afgelopen donderdag gevierd in strandpaviljoen Zomertijd in ’s Gravenzande. Hoewel het een groot feest moest worden, werd de viering overschaduwd door het overlijden van oprichter Edsko Schuitema in maart van dit jaar. Om hem te eren, is een prijs in het leven geroepen, die volgend jaar voor het eerst wordt uitgereikt.

Bestuur

Tevens zijn tijdens de Algemene Leden Vergadering nieuwe bestuursleden benoemd. De samenstelling van het nieuwe bestuur is:

  • Annemarie van Wijk
  • Antoine Meijer
  • Erik Lagendijk
  • Ewout Klok
  • Paulien Geerlings
  • Wim van Gorsel (voorzitter)

Meijer en Van Gorsel waren al actief als bestuurder. Laatstgenoemde wordt nu tijdelijk voorzitter en is daarmee opvolger van Petra van Stijn, die samen met Frits Bakker en Dirk van Garderen is gestopt. Volgend jaar wordt een definitieve nieuwe voorzitter gekozen. Geerlings, Van Wijk en Klok zijn nieuw in het bestuur, hoewel laatstgenoemde in het verleden een aantal jaren actief is geweest als voorzitter van de belangenclub.

Voorzitters

Tijdens het jubileum werden ook alle ex-voorzitters naar voren gehaald (zie foto onderaan). Zij haalden herinneringen op uit de afgelopen 25 jaar. Ewout Klok voegde er aan toe dat weliswaar de strijd voor het mogen verkopen van alcohol in de tankshop nu niet gewonnen is. Maar dat dat gevecht later alsnog wordt voortgezet. “Vroeg of laat verkopen tankstations weer bier en wijn.”

Lees ook: Beta-voorzitter Petra van Stijn stopt als pomphouder

Foto onder, van links naar rechts: Wim van Gorsel, Petra van Stijn, Ewout Klok, Piet van Herpen (vervanger van Martin van Tol) en Henk Maas.

Beta voorzitters Wim van Gorsel, Petra van Stijn, Ewout Klok, Piet van Herpen, Henk Maas

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.