Drie Texaco-stations kleuren om naar Sakko en Brand Oil

Drie Texaco-locaties zijn de afgelopen tijd omgekleurd naar andere formules. Vestigingen van het zwartrode merk in Oude Tonge, Breda en Zutphen gaan verder onder respectievelijk Sakko-vlag (2) en de Brand Oil-signing. De stations in Breda en Oude-Tonge waren bemand, maar werden door de brandstofhandelaar uit Bergen op Zoom overgenomen om als onbemande vestiging verder te gaan.

Eind vorige maand ging het Texaco-station aan de Julianastraat in Oude-Tonge over naar de Sakko-kleuren. De vestiging werd gerund door een naastgelegen garagebedrijf, maar is overgenomen door de Brabantse handelaar. De brandstof op het station wordt geleverd door Shell.

Failliet

Sakko nam ook het eerder dit jaar failliet gegane tankstation aan de Brasschaatstraat in Breda over. De shop werd destijds geëxploiteerd door pomphouder Beusenberg, die het voorterrein verhuurde aan Nijol, terwijl er Texaco op de luifel stond. De pomphouder ging echter failliet, doordat weinig klanten nog de shop in kwamen omdat ze er de brandstof niet meer konden afrekenen. Het voorterrein bleef wel draaien.

Sakko besloot de exploitatie van het voorterrein over te nemen en zette meteen de rode formule op de luifel. In de pompshop zit nu een broodjeszaak, die volledig gescheiden is van het voorterrein. Brandstof dient dus aan de pomp te worden afgerekend.

Contract

Sakko is sinds ruim vier jaar weer actief in de retail. In het verleden had het bedrijf ook al een tankstation-netwerk van 88 vestigingen onder AVIA- en Shell-vlag. Dit netwerk is medio vorig decennium verkocht aan Tamoil, dat in het contract een concurrentiebeding had opgenomen. Sakko mocht vijf jaar lang geen tankstations exploiteren.

In 2011 was die periode voorbij en het bedrijf begon opnieuw met exploiteren. Na de opening van de vestigingen in Breda en Oude-Tonge heeft Sakko een netwerk van ruim 25 locaties. De wens is er om verder te groeien.

BrandOil

Ook in Zutphen verschoot een Texaco van kleur. De vestiging aan de Emmerikseweg in de Gelderse stad gaat verder onder de rode vlag van Brand Oil. Het tankstation was al in handen van de brandstofhandelaar uit Zutphen en blijft opereren als een bemande locatie.

Lees ook: Sakko neemt vijf tankstations over van Multi Energy

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Drie Texaco-stations kleuren om naar Sakko en Brand Oil | TankPro.nl

Drie Texaco-stations kleuren om naar Sakko en Brand Oil

Drie Texaco-locaties zijn de afgelopen tijd omgekleurd naar andere formules. Vestigingen van het zwartrode merk in Oude Tonge, Breda en Zutphen gaan verder onder respectievelijk Sakko-vlag (2) en de Brand Oil-signing. De stations in Breda en Oude-Tonge waren bemand, maar werden door de brandstofhandelaar uit Bergen op Zoom overgenomen om als onbemande vestiging verder te gaan.

Eind vorige maand ging het Texaco-station aan de Julianastraat in Oude-Tonge over naar de Sakko-kleuren. De vestiging werd gerund door een naastgelegen garagebedrijf, maar is overgenomen door de Brabantse handelaar. De brandstof op het station wordt geleverd door Shell.

Failliet

Sakko nam ook het eerder dit jaar failliet gegane tankstation aan de Brasschaatstraat in Breda over. De shop werd destijds geëxploiteerd door pomphouder Beusenberg, die het voorterrein verhuurde aan Nijol, terwijl er Texaco op de luifel stond. De pomphouder ging echter failliet, doordat weinig klanten nog de shop in kwamen omdat ze er de brandstof niet meer konden afrekenen. Het voorterrein bleef wel draaien.

Sakko besloot de exploitatie van het voorterrein over te nemen en zette meteen de rode formule op de luifel. In de pompshop zit nu een broodjeszaak, die volledig gescheiden is van het voorterrein. Brandstof dient dus aan de pomp te worden afgerekend.

Contract

Sakko is sinds ruim vier jaar weer actief in de retail. In het verleden had het bedrijf ook al een tankstation-netwerk van 88 vestigingen onder AVIA- en Shell-vlag. Dit netwerk is medio vorig decennium verkocht aan Tamoil, dat in het contract een concurrentiebeding had opgenomen. Sakko mocht vijf jaar lang geen tankstations exploiteren.

In 2011 was die periode voorbij en het bedrijf begon opnieuw met exploiteren. Na de opening van de vestigingen in Breda en Oude-Tonge heeft Sakko een netwerk van ruim 25 locaties. De wens is er om verder te groeien.

BrandOil

Ook in Zutphen verschoot een Texaco van kleur. De vestiging aan de Emmerikseweg in de Gelderse stad gaat verder onder de rode vlag van Brand Oil. Het tankstation was al in handen van de brandstofhandelaar uit Zutphen en blijft opereren als een bemande locatie.

Lees ook: Sakko neemt vijf tankstations over van Multi Energy

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.