Auto rijdt tankshop A67 binnen en richt ravage aan

Een automobilist is maandagavond de shop van een Texaco-station aan de A67 binnengereden. Het voertuig kwam in zijn geheel in de winkel terecht. Daarbij is één lichtgewonde gevallen, de bestuurster zelf. Het is niet bekend hoe het incident heeft kunnen gebeuren. Ook is onduidelijk hoeveel mensen er in de shop aanwezig waren op het moment van het ongeluk.

De brandweer en ziekenauto waren snel aanwezig om hulp te verlenen. De bestuurster kon op eigen kracht uit de auto komen en is onderzocht door het aanwezige ambulancepersoneel. Daarbij bleek dat ze lichtgewond was geraakt.

Toedracht

Het Texaco-station waar de auto naar binnen reed, ligt in het Oost-Brabantse Asten bij verzorgingsplaats Het Gevlocht aan de zuidkant van snelweg A67. Het betreffende station ligt tussen afslag Asten en afslag Liessel. De politie en brandweer tasten nog in het duister over de toedracht van het ongeval en konden maandagavond geen informatie geven over het incident.

Voor Texaco is het jammer genoeg niet de eerste keer dat een snelwegvestiging wordt geramd door een auto. Bij station De Forten aan de A12 bij Bunnik werd eind 2011 een totale ravage aangericht. Een bestuurder ramde met hoge snelheid een pomp en enkele andere voertuigen, waarna brand ontstond. Daarbij raakten drie mensen gewond, onder wie de bestuurder. Ook was er veel materiële schade.

Rechtszaak

Het incident kreeg een juridisch vervolg. Volgens het Openbaar Ministerie was er destijds sprake van opzet en er werd een celstraf van drie jaar geëist. Die kreeg verdachte Hendrik van V. ook van de rechter, al was één jaar daarvan voorwaardelijk. Daarnaast kreeg de Rotterdammer een rijontzegging van vijf jaar.

Lees ook: Ravage na rammen pomp bij Tinq-station Zandvoort

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.