Verhoging van tarieven MultiTankcard deels teruggedraaid

De forse verhoging die MultiTankcard begin dit jaar doorvoerde voor pomphouders wordt gedeeltelijk teruggedraaid. De stijging van 39 procent van de tarieven die de kaartaanbieder een aantal pomphouders oplegde, wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari flink verlaagd. Het nieuwe tarief wordt iets meer dan een halve cent (0,52 cent) per verkochte liter. Het bedrag dat ondernemers vanaf 1 januari 2015 meer betaald hebben, zal binnenkort automatisch verrekend worden. Dat maakt branchevereniging Beta bekend, die samen met Bovag in onderhandeling was met MultiTankcard over de verhoging.

Veel tankstation-ondernemers kregen eind vorig jaar een brief van de tankpas-aanbieder. Daarin stond dat het tarief wat ze tot dan toe betaalden, 0,43 cent per liter, per 1 januari zou worden verhoogd naar 0,60 cent per liter. Dat betekende een verhoging van bijna veertig procent.

Contract

Deze stijging gold overigens alleen voor de ondernemers die een rechtstreeks contract hadden met MultiTankcard. Wie een contract had lopen via een oliemaatschappij kreeg bovenstaande verhoging niet. Veel pomphouders en hun belangenverenigingen waren verontwaardigd, over de grootte van de verhoging en het feit dat deze enkel de groep onafhankelijke ondernemers raakte.

Beide partijen gingen in overleg en kwamen onlangs tot een akkoord. Belangrijkste punt daarbij is dus dat de verhoging grofweg wordt gehalveerd. Daarnaast vinden de komende jaren slechts kleine stijgingen plaats. Stapsgewijs wordt toegewerkt naar een tarief van 0,58 cent in 2019.

Tevreden

”Niet alleen wordt de verhoging deels teruggedraaid, maar we voorkomen ook dat er in de komende jaren alsnog een forse verhoging aan komt”, aldus Tim Schoenmakers van branchevereniging Beta, die aangeeft tevreden te zijn met het onderhandelingsresultaat.

Tom van Gurp

Lees ook: Pomphouders boos over tariefverhoging MultiTankcard

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verhoging van tarieven MultiTankcard deels teruggedraaid | TankPro.nl

Verhoging van tarieven MultiTankcard deels teruggedraaid

De forse verhoging die MultiTankcard begin dit jaar doorvoerde voor pomphouders wordt gedeeltelijk teruggedraaid. De stijging van 39 procent van de tarieven die de kaartaanbieder een aantal pomphouders oplegde, wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari flink verlaagd. Het nieuwe tarief wordt iets meer dan een halve cent (0,52 cent) per verkochte liter. Het bedrag dat ondernemers vanaf 1 januari 2015 meer betaald hebben, zal binnenkort automatisch verrekend worden. Dat maakt branchevereniging Beta bekend, die samen met Bovag in onderhandeling was met MultiTankcard over de verhoging.

Veel tankstation-ondernemers kregen eind vorig jaar een brief van de tankpas-aanbieder. Daarin stond dat het tarief wat ze tot dan toe betaalden, 0,43 cent per liter, per 1 januari zou worden verhoogd naar 0,60 cent per liter. Dat betekende een verhoging van bijna veertig procent.

Contract

Deze stijging gold overigens alleen voor de ondernemers die een rechtstreeks contract hadden met MultiTankcard. Wie een contract had lopen via een oliemaatschappij kreeg bovenstaande verhoging niet. Veel pomphouders en hun belangenverenigingen waren verontwaardigd, over de grootte van de verhoging en het feit dat deze enkel de groep onafhankelijke ondernemers raakte.

Beide partijen gingen in overleg en kwamen onlangs tot een akkoord. Belangrijkste punt daarbij is dus dat de verhoging grofweg wordt gehalveerd. Daarnaast vinden de komende jaren slechts kleine stijgingen plaats. Stapsgewijs wordt toegewerkt naar een tarief van 0,58 cent in 2019.

Tevreden

”Niet alleen wordt de verhoging deels teruggedraaid, maar we voorkomen ook dat er in de komende jaren alsnog een forse verhoging aan komt”, aldus Tim Schoenmakers van branchevereniging Beta, die aangeeft tevreden te zijn met het onderhandelingsresultaat.

Tom van Gurp

Lees ook: Pomphouders boos over tariefverhoging MultiTankcard

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.