Faillissement voor fabrikant van autogas-installaties Vialle

Bouwer van autogas-installaties Vialle is dinsdag door de rechter in Den Bosch failliet verklaard. De vraag naar de installaties nam de laatste jaren fors af, waardoor de Eindhovense fabrikant niet meer in staat was het hoofd boven water te houden. Door het faillissement komen ruim veertig mensen op straat te staan. Of er een doorstart komt, is nog niet duidelijk.

Dat het bedrijf failliet is gegaan, kwam niet als een verrassing. Het ging al enkele jaren niet goed met de Brabantse onderneming, doordat de markt voor autogas-apparatuur is ingezakt. Volgens de laatst beschikbare cijfers, over 2013, werd een verlies geleden van 2,5 miljoen euro op een omzet van 8,4 miljoen euro. De jaren daarvóór werden ook al rode cijfers geschreven.

Ontslag

Zes jaar geleden werd ontslag aangevraagd voor ongeveer de helft van het destijds 121 man tellende personeelsbestand. Ook werd op andere vlakken in de kosten gesneden. Hoewel Vialle nog enige jaren door bleef gaan, was een faillissement onafwendbaar. Veel grote autofabrikanten maakten in het verleden gebruik van de diensten van het bedrijf. Onder andere Volkswagen, Ford, Daf en Hyundai waren klant.

Autogas, ook wel lpg genoemd, zit al enkele jaren in de verdrukking. Onder meer door een accijnsverhoging op 1 januari 2014 van zeven cent per liter, exclusief btw en inflatiecorrectie. Ook de ongunstige belastingmaatregelen voor oldtimers, die in veel gevallen op lpg rijden, deden een duit in het zakje. Veel pomphouders zien dan ook dat de verkoop van autogas de laatste tijd flink daalt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Faillissement voor fabrikant van autogas-installaties Vialle | TankPro.nl

Faillissement voor fabrikant van autogas-installaties Vialle

Bouwer van autogas-installaties Vialle is dinsdag door de rechter in Den Bosch failliet verklaard. De vraag naar de installaties nam de laatste jaren fors af, waardoor de Eindhovense fabrikant niet meer in staat was het hoofd boven water te houden. Door het faillissement komen ruim veertig mensen op straat te staan. Of er een doorstart komt, is nog niet duidelijk.

Dat het bedrijf failliet is gegaan, kwam niet als een verrassing. Het ging al enkele jaren niet goed met de Brabantse onderneming, doordat de markt voor autogas-apparatuur is ingezakt. Volgens de laatst beschikbare cijfers, over 2013, werd een verlies geleden van 2,5 miljoen euro op een omzet van 8,4 miljoen euro. De jaren daarvóór werden ook al rode cijfers geschreven.

Ontslag

Zes jaar geleden werd ontslag aangevraagd voor ongeveer de helft van het destijds 121 man tellende personeelsbestand. Ook werd op andere vlakken in de kosten gesneden. Hoewel Vialle nog enige jaren door bleef gaan, was een faillissement onafwendbaar. Veel grote autofabrikanten maakten in het verleden gebruik van de diensten van het bedrijf. Onder andere Volkswagen, Ford, Daf en Hyundai waren klant.

Autogas, ook wel lpg genoemd, zit al enkele jaren in de verdrukking. Onder meer door een accijnsverhoging op 1 januari 2014 van zeven cent per liter, exclusief btw en inflatiecorrectie. Ook de ongunstige belastingmaatregelen voor oldtimers, die in veel gevallen op lpg rijden, deden een duit in het zakje. Veel pomphouders zien dan ook dat de verkoop van autogas de laatste tijd flink daalt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.