financien, geld, administratie

Aanpassing minimumloon voor personeel tankstations

Het minimumloon wordt per 1 juli aanstaande aangepast. Tankstation-personeel dat krijgt betaald volgens functiegroep 1 krijgt een kleine verhoging van het loon. Het gaat hierbij om medewerkers die nog weinig ervaring in de branche hebben opgedaan. Zij krijgen vaak betaald volgens dit minimumloon, al zijn er ook ondernemers die andere beloningsmodellen hanteren. De aanpassing geldt zeker niet alleen voor de petrolbranche. Ook veel andere sectoren krijgen hiermee te maken.

De aanpassing van deze minimumvergoeding vindt jaarlijks plaats per 1 januari en per 1 juli. Aan het einde van volgende maand vindt dus de eerstvolgende aanpassing plaats, waarna per 1 januari 2016 weer een wijziging van kracht wordt.

Loonschalen

Werknemers die al langer actief zijn in de branche vallen in andere loonschalen. Voor hen heeft de aanpassing dus minder effect op de vergoeding die ze ontvangen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.