Beta zag ledenaantal groeien in 2014

Branchevereniging Beta heeft in het afgelopen jaar haar ledenaantal zien groeien. De leden van de belangenclub hebben samen ongeveer 930 stations, ruim honderd meer dan een jaar eerder. Die stijging wordt volgens Tim Schoenmakers van de brancheorganisatie veroorzaakt door zowel nieuwe leden als door een stijging van het aantal stations per lid.

”We zien wel dat leden bij ons vertrekken, maar dat is vooral omdat ze stoppen als pomphouder”, aldus Schoenmakers. ”Die stations komen dan in handen van andere exploitanten, die vaak ook in ons ledenbestand zitten. Daarnaast is er een toestroom geweest van nieuwe leden.”

Zichtbaar

Een verklaring voor de toename heeft hij wel. ”We zijn erg zichtbaar in wat we doen en hoe we het aanpakken. Dat bleek bijvoorbeeld tijdens de margebijeenkomst in Wageningen van februari vorig jaar (zie foto, red.). Daar werd gepraat over Beta’s Gouden Regels voor het inkopen van brandstof en de oprichting van inkooporganisatie De Vrije Pomp. Daar kwamen veel mensen op af die geen lid waren.” Ook op het gebied van onder meer alcoholverkoop en accijnzen heeft de belangenorganisatie zich in het afgelopen jaar geprofileerd.

Of de groei van het ledenaantal doorzet dit jaar is nog niet duidelijk. ”We bekijken dat pas op het facturatiemoment. En dat is altijd in maart.” Wel zegt Schoenmakers dat ook dit jaar de marge op brandstoffen een speerpunt blijft. Daarnaast wil de vereniging zich hard maken voor het behoud van tabaksverkoop in het petrolkanaal en starten in het najaar de onderhandelingen over de cao met de werknemersbonden. Aan dat overleg zal ook Bovag deelnemen.

Cao

De huidige cao loopt in het najaar af, waardoor vertegenwoordigers van zowel werkgevers als werknemers weer met elkaar om de tafel moeten. Doel daarbij is volgens Beta het behoud van de maatwerkafspraken voor de branche, bijvoorbeeld op het gebied van personeelscontracten. Die wijken namelijk af van de huidige wettelijke voorschriften uit de Wet Werk en Zekerheid, ook wel de Flexwet genoemd.

Lees ook: Eerste tankstation beleverd via De Vrije Pomp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beta zag ledenaantal groeien in 2014 | TankPro.nl

Beta zag ledenaantal groeien in 2014

Branchevereniging Beta heeft in het afgelopen jaar haar ledenaantal zien groeien. De leden van de belangenclub hebben samen ongeveer 930 stations, ruim honderd meer dan een jaar eerder. Die stijging wordt volgens Tim Schoenmakers van de brancheorganisatie veroorzaakt door zowel nieuwe leden als door een stijging van het aantal stations per lid.

”We zien wel dat leden bij ons vertrekken, maar dat is vooral omdat ze stoppen als pomphouder”, aldus Schoenmakers. ”Die stations komen dan in handen van andere exploitanten, die vaak ook in ons ledenbestand zitten. Daarnaast is er een toestroom geweest van nieuwe leden.”

Zichtbaar

Een verklaring voor de toename heeft hij wel. ”We zijn erg zichtbaar in wat we doen en hoe we het aanpakken. Dat bleek bijvoorbeeld tijdens de margebijeenkomst in Wageningen van februari vorig jaar (zie foto, red.). Daar werd gepraat over Beta’s Gouden Regels voor het inkopen van brandstof en de oprichting van inkooporganisatie De Vrije Pomp. Daar kwamen veel mensen op af die geen lid waren.” Ook op het gebied van onder meer alcoholverkoop en accijnzen heeft de belangenorganisatie zich in het afgelopen jaar geprofileerd.

Of de groei van het ledenaantal doorzet dit jaar is nog niet duidelijk. ”We bekijken dat pas op het facturatiemoment. En dat is altijd in maart.” Wel zegt Schoenmakers dat ook dit jaar de marge op brandstoffen een speerpunt blijft. Daarnaast wil de vereniging zich hard maken voor het behoud van tabaksverkoop in het petrolkanaal en starten in het najaar de onderhandelingen over de cao met de werknemersbonden. Aan dat overleg zal ook Bovag deelnemen.

Cao

De huidige cao loopt in het najaar af, waardoor vertegenwoordigers van zowel werkgevers als werknemers weer met elkaar om de tafel moeten. Doel daarbij is volgens Beta het behoud van de maatwerkafspraken voor de branche, bijvoorbeeld op het gebied van personeelscontracten. Die wijken namelijk af van de huidige wettelijke voorschriften uit de Wet Werk en Zekerheid, ook wel de Flexwet genoemd.

Lees ook: Eerste tankstation beleverd via De Vrije Pomp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.