Lukoil krijgt goedkeuring voor overname Auto Maas-stations

De Russische oliemaatschappij Lukoil heeft toestemming gekregen van mededingingsautoriteit ACM om achttien tankstations over te nemen van Auto Maas. Eerder dit jaar werd duidelijk dat het energieconcern plannen heeft om de stations over te nemen, maar het had destijds nog geen goedkeuring binnen van de kartelwaakhond. Die is inmiddels wel ontvangen. Tevens werd bekend dat Lukoil de verkoop van 240 tankstations in Oekraïne heeft afgerond.

Door de overname van de stations in Nederland komt de teller van de multinational uit op 75 locaties. Vooral in het zuidoosten en het midden van het land is Lukoil sterk aanwezig. Het bedrijf heeft al aangegeven te blijven kijken naar mogelijke nieuwe acquisitie-kandidaten.

Omkleuring

De achttien stations van Auto Maas krijgen alle de roodwitte kleurstelling van de Lukoil-formule. Naar verwachting start de omkleuringsoperatie in het derde of vierde kwartaal van dit jaar. Niet alle vestigingen van Auto Maas gaan over in Russische handen. De exploitatie van sommige locaties wordt in een andere vorm gegoten.

Daar waar de aanwezigheid van Lukoil in Nederland juist toeneemt, bouwt het bedrijf in andere landen het tankstationbestand juist af. Zo werd eerder al besloten om 378 stations van de hand te doen in Oekraïne, Tsjechië, Hongarije en Slowakije. Het merendeel daarvan, 240 locaties, ligt in Oekraïne. De verkoop van die vestigingen aan de Oostenrijkse investeringsmaatschappij Amic Energy Management is inmiddels afgerond, maakte het Russische bedrijf onlangs bekend.

Lees ook: Lukoil start omkleuring Auto Maas-stations in Q3 2015

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lukoil krijgt goedkeuring voor overname Auto Maas-stations | TankPro.nl

Lukoil krijgt goedkeuring voor overname Auto Maas-stations

De Russische oliemaatschappij Lukoil heeft toestemming gekregen van mededingingsautoriteit ACM om achttien tankstations over te nemen van Auto Maas. Eerder dit jaar werd duidelijk dat het energieconcern plannen heeft om de stations over te nemen, maar het had destijds nog geen goedkeuring binnen van de kartelwaakhond. Die is inmiddels wel ontvangen. Tevens werd bekend dat Lukoil de verkoop van 240 tankstations in Oekraïne heeft afgerond.

Door de overname van de stations in Nederland komt de teller van de multinational uit op 75 locaties. Vooral in het zuidoosten en het midden van het land is Lukoil sterk aanwezig. Het bedrijf heeft al aangegeven te blijven kijken naar mogelijke nieuwe acquisitie-kandidaten.

Omkleuring

De achttien stations van Auto Maas krijgen alle de roodwitte kleurstelling van de Lukoil-formule. Naar verwachting start de omkleuringsoperatie in het derde of vierde kwartaal van dit jaar. Niet alle vestigingen van Auto Maas gaan over in Russische handen. De exploitatie van sommige locaties wordt in een andere vorm gegoten.

Daar waar de aanwezigheid van Lukoil in Nederland juist toeneemt, bouwt het bedrijf in andere landen het tankstationbestand juist af. Zo werd eerder al besloten om 378 stations van de hand te doen in Oekraïne, Tsjechië, Hongarije en Slowakije. Het merendeel daarvan, 240 locaties, ligt in Oekraïne. De verkoop van die vestigingen aan de Oostenrijkse investeringsmaatschappij Amic Energy Management is inmiddels afgerond, maakte het Russische bedrijf onlangs bekend.

Lees ook: Lukoil start omkleuring Auto Maas-stations in Q3 2015

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.