Pomphouders en MultiTankCard nader tot elkaar in conflict over tariefverhoging

Tankstation-ondernemers en MultiTankCard zijn nader tot elkaar gekomen in het conflict over de tariefverhoging van de tankpas-aanbieder. Eerder dit jaar werd bekend dat het bedrijf de kosten voor pomphouders met zo’n veertig procent wilde verhogen. Tot ontsteltenis van ondernemers die zich verbaasden over de hoogte van het nieuwe tarief en het gebrek aan communicatie hierover. In afwachting van de uitkomst van de gesprekken, zijn de ondernemers de kaart wel gewoon blijven accepteren tegen het verhoogde tarief.

“We hebben met MultiTankCard gesprekken gevoerd over de extreme verhoging en het feit dat deze zeer onverwachts kwam. Uiteraard willen ondernemers de komende jaren niet vaker met dergelijke verhogingen te maken krijgen. Die boodschap is duidelijk overgekomen en ik heb goede hoop dat we hier een vervolg aan gaan geven, liefst in de vorm van aangepaste afspraken”, zegt Tim Schoenmakers van branchevereniging Beta, die samen met Bovag hierin optrekt.

Eind vorig jaar stuurde de kaartaanbieder een brief naar tankstation-exploitanten dat het tarief verhoogd zou worden. Met ingang van 2015 moeten de ondernemers in plaats van 0,43 cent per liter 0,6 cent per liter afdragen aan MultiTankCard. Een verhoging van ongeveer veertig procent.

Contract

De verhoging gold echter alleen voor de uitbaters die een rechtstreeks contract hebben met Multitankcard en niet het contract hadden lopen via de oliemaatschappij. Beta riep ondernemers op om in het verweer te komen tegen de verhoging. Tientallen exploitanten met gezamenlijk enkele honderden stations gaven gehoor aan die oproep. Voor hen lijkt er nu een gewijzigde afspraak aan te komen.

Directeur Anno Kamphuis van Multitankcard gaf in een eerder stadium aan dat de verhoging noodzakelijk was vanwege de gestegen kosten. Deze stijging kwam onder andere doordat de kaart meer mogelijkheden heeft gekregen, bijvoorbeeld het opladen van elektrische auto’s. Ook zijn er op administratief vlak meer mogelijkheden en werden diverse andere opties toegevoegd.

Lees ook: Pomphouders boos over tariefverhoging MultiTankCard van 40%

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pomphouders en MultiTankCard nader tot elkaar in conflict over tariefverhoging | TankPro.nl

Pomphouders en MultiTankCard nader tot elkaar in conflict over tariefverhoging

Tankstation-ondernemers en MultiTankCard zijn nader tot elkaar gekomen in het conflict over de tariefverhoging van de tankpas-aanbieder. Eerder dit jaar werd bekend dat het bedrijf de kosten voor pomphouders met zo’n veertig procent wilde verhogen. Tot ontsteltenis van ondernemers die zich verbaasden over de hoogte van het nieuwe tarief en het gebrek aan communicatie hierover. In afwachting van de uitkomst van de gesprekken, zijn de ondernemers de kaart wel gewoon blijven accepteren tegen het verhoogde tarief.

“We hebben met MultiTankCard gesprekken gevoerd over de extreme verhoging en het feit dat deze zeer onverwachts kwam. Uiteraard willen ondernemers de komende jaren niet vaker met dergelijke verhogingen te maken krijgen. Die boodschap is duidelijk overgekomen en ik heb goede hoop dat we hier een vervolg aan gaan geven, liefst in de vorm van aangepaste afspraken”, zegt Tim Schoenmakers van branchevereniging Beta, die samen met Bovag hierin optrekt.

Eind vorig jaar stuurde de kaartaanbieder een brief naar tankstation-exploitanten dat het tarief verhoogd zou worden. Met ingang van 2015 moeten de ondernemers in plaats van 0,43 cent per liter 0,6 cent per liter afdragen aan MultiTankCard. Een verhoging van ongeveer veertig procent.

Contract

De verhoging gold echter alleen voor de uitbaters die een rechtstreeks contract hebben met Multitankcard en niet het contract hadden lopen via de oliemaatschappij. Beta riep ondernemers op om in het verweer te komen tegen de verhoging. Tientallen exploitanten met gezamenlijk enkele honderden stations gaven gehoor aan die oproep. Voor hen lijkt er nu een gewijzigde afspraak aan te komen.

Directeur Anno Kamphuis van Multitankcard gaf in een eerder stadium aan dat de verhoging noodzakelijk was vanwege de gestegen kosten. Deze stijging kwam onder andere doordat de kaart meer mogelijkheden heeft gekregen, bijvoorbeeld het opladen van elektrische auto’s. Ook zijn er op administratief vlak meer mogelijkheden en werden diverse andere opties toegevoegd.

Lees ook: Pomphouders boos over tariefverhoging MultiTankCard van 40%

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.