Doetinchem krijgt mogelijk nieuw tankstation

Het gemeentebestuur van Doetinchem overweegt een nieuw tankstation toe te staan aan de Oostelijke Randweg in de Gelderse stad. Vóór de zomer verwacht de gemeente een definitief besluit te nemen over een eventuele nieuwe vestiging. Omwonenden zijn niet gelukkig met de komst van een tankstation bij hen in de buurt.

Een voorwaarde voor een eventuele nieuwe vestiging is dat deze als vervanging dient van een bestaand station in Doetinchem. Diverse exploitanten zouden al interesse hebben getoond om te verhuizen naar de locatie tussen de Varsseveldseweg en de Vossenstraat. Momenteel zijn er in de stad tussen de tien en de vijftien tankstations.

Weerstand

Of de nieuwe vestiging er daadwerkelijk komt, is dus nog niet zeker. Los van het besluit van het gemeentebestuur, is er weerstand te verwachten van veel omwonenden. Tientallen huishoudens hebben al duidelijk gemaakt dat ze niet zitten te wachten op een tankstation in de wijk.

Het is allerminst de eerste keer dat omwonenden tegen de komst van een verkooppunt voor motorbrandstoffen zijn. Zo trok een bewoner op Texel onlangs aan het langste eind in de rechtszaal. Hij wilde dat de plaatselijke overheid eerst onderzoek zou doen naar geluidsoverlast en veiligheid als er daadwerkelijk een nieuwe vestiging zou komen. Daarin kreeg hij gelijk van de Raad van State.

Lees ook: Raad van State zet streep door tankstation Texel

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Doetinchem krijgt mogelijk nieuw tankstation | TankPro.nl

Doetinchem krijgt mogelijk nieuw tankstation

Het gemeentebestuur van Doetinchem overweegt een nieuw tankstation toe te staan aan de Oostelijke Randweg in de Gelderse stad. Vóór de zomer verwacht de gemeente een definitief besluit te nemen over een eventuele nieuwe vestiging. Omwonenden zijn niet gelukkig met de komst van een tankstation bij hen in de buurt.

Een voorwaarde voor een eventuele nieuwe vestiging is dat deze als vervanging dient van een bestaand station in Doetinchem. Diverse exploitanten zouden al interesse hebben getoond om te verhuizen naar de locatie tussen de Varsseveldseweg en de Vossenstraat. Momenteel zijn er in de stad tussen de tien en de vijftien tankstations.

Weerstand

Of de nieuwe vestiging er daadwerkelijk komt, is dus nog niet zeker. Los van het besluit van het gemeentebestuur, is er weerstand te verwachten van veel omwonenden. Tientallen huishoudens hebben al duidelijk gemaakt dat ze niet zitten te wachten op een tankstation in de wijk.

Het is allerminst de eerste keer dat omwonenden tegen de komst van een verkooppunt voor motorbrandstoffen zijn. Zo trok een bewoner op Texel onlangs aan het langste eind in de rechtszaal. Hij wilde dat de plaatselijke overheid eerst onderzoek zou doen naar geluidsoverlast en veiligheid als er daadwerkelijk een nieuwe vestiging zou komen. Daarin kreeg hij gelijk van de Raad van State.

Lees ook: Raad van State zet streep door tankstation Texel

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.