Raad van State zet streep door tankstation Texel

De plannen voor realisatie van een tankstation aan de Pontweg in Den Hoorn kunnen voorlopig in de ijskast. De Raad van State besloot vorige week dat de gemeenteraad eerst een onderzoek moet doen naar de gevolgen van de komst van een nieuw station in het Texelse dorp, voordat daadwerkelijk een vestiging mag worden gerealiseerd.

In het bestemmingsplan van de gemeente wordt de komst van een nieuw tankstation mogelijk gemaakt. Een bewoner van Den Hoorn kwam daar tegen in het verweer. Hij vreest onveilige situaties en geluidshinder door het toestromende verkeer.

Onderzoek

Om te bepalen of het nieuwe station daadwerkelijk herrie en onveiligheid met zich meebrengt, moet de plaatselijke overheid een onderzoek doen, vindt de bewoner. De gemeente weigerde dat, omdat eerder op dezelfde plek al een tankstation had gestaan en het voorgaande bestemmingsplan de aanwezigheid voor een verkooppunt van motorbrandstoffen al mogelijk maakte.

De Raad van State vond dat echter niet genoeg. De bewoner kreeg gelijk en de gemeenteraad moet wél een onderzoek doen, voordat een nieuw station eventueel gerealiseerd kan worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.