Shell schrapt 250 banen in Noordzee-activiteiten

Energieconcern Shell gaat 250 banen schrappen in zijn Noordzee-bedrijfsonderdelen. Deze bezuiniging komt bovenop een eerder aangekondigde sanering, waarbij ook 250 arbeidsplaatsen verloren gaan. De bezuinigingsoperatie is mede ingegeven door de sterke daling van de olieprijs die de laatste maanden heeft plaatsgevonden.

De activiteiten op de Noordzee worden niet aangestuurd vanuit Nederland, maar vanuit het Schotse Aberdeen. Bij het bedrijfsonderdeel werken 2.400 mensen, van wie dus zo’n tien procent zijn baan verliest. Naast het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen, vindt Shell dat een verhoging van het aantal werkuren noodzakelijk is. Eerder al kondigde topman Ben van Beurden aan dat het bedrijf fors wil bezuinigen. De komende drie jaar moeten de uitgaven met ruim dertien miljard euro per jaar worden teruggeschroefd.

Downstream

Vooral in de downstream-tak zijn de laatste tijd veel bedrijfsonderdelen afgestoten. Zo verkocht het Brits-Nederlandse bedrijf tankstations in onder andere Denemarken, Noorwegen, Australië, Italië en thuismarkt Groot-Brittannië. Tevens werden raffinaderijen in onder meer Duitsland, Frankrijk en Tsjechië afgestoten.

Andere grote olieconcerns zetten soortgelijke stappen. Zo kondigden Total en Chevron al bezuinigingsoperaties aan. Het Britse BP besloot in een eerder stadium al dat het driehonderd arbeidsplaatsen schrapt binnen haar Noordzee-tak.

Lees ook: Miljardenbezuiniging bij Shell door lagere olieprijzen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell schrapt 250 banen in Noordzee-activiteiten | TankPro.nl

Shell schrapt 250 banen in Noordzee-activiteiten

Energieconcern Shell gaat 250 banen schrappen in zijn Noordzee-bedrijfsonderdelen. Deze bezuiniging komt bovenop een eerder aangekondigde sanering, waarbij ook 250 arbeidsplaatsen verloren gaan. De bezuinigingsoperatie is mede ingegeven door de sterke daling van de olieprijs die de laatste maanden heeft plaatsgevonden.

De activiteiten op de Noordzee worden niet aangestuurd vanuit Nederland, maar vanuit het Schotse Aberdeen. Bij het bedrijfsonderdeel werken 2.400 mensen, van wie dus zo’n tien procent zijn baan verliest. Naast het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen, vindt Shell dat een verhoging van het aantal werkuren noodzakelijk is. Eerder al kondigde topman Ben van Beurden aan dat het bedrijf fors wil bezuinigen. De komende drie jaar moeten de uitgaven met ruim dertien miljard euro per jaar worden teruggeschroefd.

Downstream

Vooral in de downstream-tak zijn de laatste tijd veel bedrijfsonderdelen afgestoten. Zo verkocht het Brits-Nederlandse bedrijf tankstations in onder andere Denemarken, Noorwegen, Australië, Italië en thuismarkt Groot-Brittannië. Tevens werden raffinaderijen in onder meer Duitsland, Frankrijk en Tsjechië afgestoten.

Andere grote olieconcerns zetten soortgelijke stappen. Zo kondigden Total en Chevron al bezuinigingsoperaties aan. Het Britse BP besloot in een eerder stadium al dat het driehonderd arbeidsplaatsen schrapt binnen haar Noordzee-tak.

Lees ook: Miljardenbezuiniging bij Shell door lagere olieprijzen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.