esso, prijzenbord

Esso krijgt goedkeuring voor verkoop 400 stations in Frankrijk

De Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven aan de transactie van bijna vierhonderd Esso-tankstations in Frankrijk. Nieuwe eigenaar wordt het Ierse DCC Energy. Met de overname is een bedrag gemoeid van 106 miljoen euro. Het gaat vooral om Express-vestigingen van de roodwitte formule.

Dat Esso van plan was om de tankstations van de hand te doen, was al bekend. In augustus vorig jaar maakten beide betrokken bedrijven de voorgenomen deal wereldkundig. De goedkeuring van Brussel werd echter pas recentelijk ontvangen.

Nederland

Esso heeft het beleid om niet alleen in Frankrijk, maar ook in andere landen geen stations meer zelf te exploiteren. Zo werden bijvoorbeeld alle locaties in België verkocht. In Nederland heeft de formule nog wel ongeveer honderd stations in eigen exploitatie. Al is inmiddels bekend geworden dat nieuwkomer NRG Value de vestigingen over gaat nemen. De verwachting is dat die transactie later dit jaar wordt afgerond. Ook in Engeland is het bedrijf op zoek naar exploitanten voor stations die ze momenteel nog zelf exploiteren.

DCC Energy is een Ierse retailer, die ook in Nederland actief is. Het is eigenaar van gasleverancier Benegas, dat onlangs Drievorm Autogas overnam. De Ieren hebben de doelstelling om in de Europese tankstationmarkt te groeien. Naar verluidt heeft het bedrijf ook Nederlandse locaties in het vizier.

Lees ook: Nederlandse stations in van Iers bedrijf op overnamepad

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Esso krijgt goedkeuring voor verkoop 400 stations in Frankrijk | TankPro.nl
esso, prijzenbord

Esso krijgt goedkeuring voor verkoop 400 stations in Frankrijk

De Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven aan de transactie van bijna vierhonderd Esso-tankstations in Frankrijk. Nieuwe eigenaar wordt het Ierse DCC Energy. Met de overname is een bedrag gemoeid van 106 miljoen euro. Het gaat vooral om Express-vestigingen van de roodwitte formule.

Dat Esso van plan was om de tankstations van de hand te doen, was al bekend. In augustus vorig jaar maakten beide betrokken bedrijven de voorgenomen deal wereldkundig. De goedkeuring van Brussel werd echter pas recentelijk ontvangen.

Nederland

Esso heeft het beleid om niet alleen in Frankrijk, maar ook in andere landen geen stations meer zelf te exploiteren. Zo werden bijvoorbeeld alle locaties in België verkocht. In Nederland heeft de formule nog wel ongeveer honderd stations in eigen exploitatie. Al is inmiddels bekend geworden dat nieuwkomer NRG Value de vestigingen over gaat nemen. De verwachting is dat die transactie later dit jaar wordt afgerond. Ook in Engeland is het bedrijf op zoek naar exploitanten voor stations die ze momenteel nog zelf exploiteren.

DCC Energy is een Ierse retailer, die ook in Nederland actief is. Het is eigenaar van gasleverancier Benegas, dat onlangs Drievorm Autogas overnam. De Ieren hebben de doelstelling om in de Europese tankstationmarkt te groeien. Naar verluidt heeft het bedrijf ook Nederlandse locaties in het vizier.

Lees ook: Nederlandse stations in van Iers bedrijf op overnamepad

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.