Total en Aral willen tankstation-netwerk uitbreiden in Duitsland

Total en Aral willen in Duitsland hun netwerk van tankstations uitbreiden. Beide bedrijven staan al in de Duitse top drie van grootste brandstofretailers, maar willen die positie graag verstevigen. De Franse oliemaatschappij Total wil de komende jaren zijn marktaandeel bij de oosterburen vergroten van negen naar tien procent. Aral wil het netwerk dit jaar uitbreiden met zo’n twintig tot dertig stations.

De Fransen hebben momenteel 1.200 vestigingen in Duitsland. Daarmee zijn ze, na Aral en Shell, de derde retailer van het land. Volgens topman Patrick Pouyanné verdient Total echter maar 1 eurocent per verkochte liter in Duitsland.

Door uitbreiding van het netwerk moet dat rendement worden opgeschroefd. De gewenste groei kan worden gerealiseerd door zowel opening van nieuwe vestigingen als door overname van bestaande locaties. Ook in Nederland heeft Total een groeistrategie. In ons land is het Franse merk de nummer vijf, qua aantal stations.

Aral

Het Duitse Aral is marktleider bij de oosterburen, met 2.377 vestigingen, en is een dochteronderneming van oliemaatschappij BP. Het merk is voornamelijk in Duitsland actief. Tijdens de presentatie van de jaarcijfers maakte Aral bekend dat er dit jaar 77 miljoen euro wordt uitgetrokken voor uitbreiding met twintig tot dertig vestigingen. Tegelijkertijd moeten onrendabele stations worden gesloten.

In het afgelopen jaar daalde het aantal Aral-stations licht. Er kwamen 22 stations bij, terwijl 26 slecht lopende vestigingen werden gesloten. Dat is in overeenstemming met de trend op de gehele Duitse markt, die qua aantal stations ook licht daalde in het afgelopen jaar.

Lees ook: Total-directeur: bemande stations zijn prioriteit

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total en Aral willen tankstation-netwerk uitbreiden in Duitsland | TankPro.nl

Total en Aral willen tankstation-netwerk uitbreiden in Duitsland

Total en Aral willen in Duitsland hun netwerk van tankstations uitbreiden. Beide bedrijven staan al in de Duitse top drie van grootste brandstofretailers, maar willen die positie graag verstevigen. De Franse oliemaatschappij Total wil de komende jaren zijn marktaandeel bij de oosterburen vergroten van negen naar tien procent. Aral wil het netwerk dit jaar uitbreiden met zo’n twintig tot dertig stations.

De Fransen hebben momenteel 1.200 vestigingen in Duitsland. Daarmee zijn ze, na Aral en Shell, de derde retailer van het land. Volgens topman Patrick Pouyanné verdient Total echter maar 1 eurocent per verkochte liter in Duitsland.

Door uitbreiding van het netwerk moet dat rendement worden opgeschroefd. De gewenste groei kan worden gerealiseerd door zowel opening van nieuwe vestigingen als door overname van bestaande locaties. Ook in Nederland heeft Total een groeistrategie. In ons land is het Franse merk de nummer vijf, qua aantal stations.

Aral

Het Duitse Aral is marktleider bij de oosterburen, met 2.377 vestigingen, en is een dochteronderneming van oliemaatschappij BP. Het merk is voornamelijk in Duitsland actief. Tijdens de presentatie van de jaarcijfers maakte Aral bekend dat er dit jaar 77 miljoen euro wordt uitgetrokken voor uitbreiding met twintig tot dertig vestigingen. Tegelijkertijd moeten onrendabele stations worden gesloten.

In het afgelopen jaar daalde het aantal Aral-stations licht. Er kwamen 22 stations bij, terwijl 26 slecht lopende vestigingen werden gesloten. Dat is in overeenstemming met de trend op de gehele Duitse markt, die qua aantal stations ook licht daalde in het afgelopen jaar.

Lees ook: Total-directeur: bemande stations zijn prioriteit

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.