Uitbater tankstations Delek heet voortaan EFR Group

Het bedrijf dat het merendeel van de Texaco-stations in Nederland exploiteert, verandert van naam. De naam Delek Europe verdwijnt en wordt vervangen door European Forecourt Retail Group (EFR Group). Dat besluit is genomen door moederbedrijf TDR Capital, een Britse investeringsmaatschappij die in augustus vorig jaar het eigendom en exploitatie van een groot deel van de Texaco-stations in Nederland overnam. In de deal zaten ook vestigingen in Frankrijk en België.

EFR Group beheert meer dan twaalfhonderd tankstations. Het bedrijf is een belangrijke speler in de betreffende landen en heeft, naast Texaco en Firezone in de Benelux, de merken BP en Esso Express in Frankrijk.

Groei

Ceo Rika Coppens licht toe: “Onze convenience stores spelen een belangrijke rol in onze toekomstige groeistrategie. Hiervoor werken wij met sterke A-merken zoals Delhaize en Carrefour Express en met onze eigen shop- en bakkerijconcepten ’Go the fresh way’ en het vorig jaar gelanceerde ’Go fresh’.

TDR Capital nam vorig jaar de eigendom van honderden vestigingen in Nederland over. Daarnaast kreeg het bedrijf het recht om het merk Texaco te voeren in ons land. Ook in België en Frankrijk werden stations gekocht.

Lees ook: Delek lijdt fors verlies op verkoop ruim duizend tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Uitbater tankstations Delek heet voortaan EFR Group | TankPro.nl

Uitbater tankstations Delek heet voortaan EFR Group

Het bedrijf dat het merendeel van de Texaco-stations in Nederland exploiteert, verandert van naam. De naam Delek Europe verdwijnt en wordt vervangen door European Forecourt Retail Group (EFR Group). Dat besluit is genomen door moederbedrijf TDR Capital, een Britse investeringsmaatschappij die in augustus vorig jaar het eigendom en exploitatie van een groot deel van de Texaco-stations in Nederland overnam. In de deal zaten ook vestigingen in Frankrijk en België.

EFR Group beheert meer dan twaalfhonderd tankstations. Het bedrijf is een belangrijke speler in de betreffende landen en heeft, naast Texaco en Firezone in de Benelux, de merken BP en Esso Express in Frankrijk.

Groei

Ceo Rika Coppens licht toe: “Onze convenience stores spelen een belangrijke rol in onze toekomstige groeistrategie. Hiervoor werken wij met sterke A-merken zoals Delhaize en Carrefour Express en met onze eigen shop- en bakkerijconcepten ’Go the fresh way’ en het vorig jaar gelanceerde ’Go fresh’.

TDR Capital nam vorig jaar de eigendom van honderden vestigingen in Nederland over. Daarnaast kreeg het bedrijf het recht om het merk Texaco te voeren in ons land. Ook in België en Frankrijk werden stations gekocht.

Lees ook: Delek lijdt fors verlies op verkoop ruim duizend tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.