Shell Moerdijk herbouwt twee fabrieken na brand en lekkage

Olie- en gasconcern Shell gaat twee fabrieken in het Brabantse Moerdijk herbouwen. Vorig jaar vond een explosie plaats en was er brand bij het bedrijfsonderdeel. Enkele maanden later was elders op het complex sprake van een lekkage. Door de herbouw krijgen de fabrieken weer dezelfde capaciteit als vóór de incidenten.

Hoeveel geld er met de herbouw is gemoeid, maakt de Brits-Nederlandse multinational niet bekend, maar naar verluidt gaat het om honderden miljoenen euro’s. Algemeen manager van Shell Moerdijk zei tegen het regionale dagblad BN De Stem dat er vertrouwen spreekt uit de beslissing om weer te investeren in de productiefaciliteit aan het Hollands Diep. ”We kunnen hiermee nog jaren vooruit.”

Fabriek

In juni vorig jaar deed zich een explosie voor bij Shell Moerdijk. Daarbij raakten destijds twee mensen lichtgewond. Enkele maanden later vond een stoomlekkage plaats bij een andere fabriek, de kraker, op hetzelfde terrein. Deze kraker moet in het najaar weer operationeel zijn. Het andere bedrijfsonderdeel wordt naar verwachting in 2016 weer in gebruik genomen.

Op het complex in Moerdijk werken ruim achthonderd vaste mensen en ongeveer vierhonderd ’contractors’. Momenteel is het aantal medewerkers echter veel groter, omdat al begonnen is met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw. Zo’n 2.600 man personeel is nu aanwezig bij het complex.

Lees ook: Twee lichtgewonden bij explosies Shell-reactor Moerdijk

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell Moerdijk herbouwt twee fabrieken na brand en lekkage | TankPro.nl

Shell Moerdijk herbouwt twee fabrieken na brand en lekkage

Olie- en gasconcern Shell gaat twee fabrieken in het Brabantse Moerdijk herbouwen. Vorig jaar vond een explosie plaats en was er brand bij het bedrijfsonderdeel. Enkele maanden later was elders op het complex sprake van een lekkage. Door de herbouw krijgen de fabrieken weer dezelfde capaciteit als vóór de incidenten.

Hoeveel geld er met de herbouw is gemoeid, maakt de Brits-Nederlandse multinational niet bekend, maar naar verluidt gaat het om honderden miljoenen euro’s. Algemeen manager van Shell Moerdijk zei tegen het regionale dagblad BN De Stem dat er vertrouwen spreekt uit de beslissing om weer te investeren in de productiefaciliteit aan het Hollands Diep. ”We kunnen hiermee nog jaren vooruit.”

Fabriek

In juni vorig jaar deed zich een explosie voor bij Shell Moerdijk. Daarbij raakten destijds twee mensen lichtgewond. Enkele maanden later vond een stoomlekkage plaats bij een andere fabriek, de kraker, op hetzelfde terrein. Deze kraker moet in het najaar weer operationeel zijn. Het andere bedrijfsonderdeel wordt naar verwachting in 2016 weer in gebruik genomen.

Op het complex in Moerdijk werken ruim achthonderd vaste mensen en ongeveer vierhonderd ’contractors’. Momenteel is het aantal medewerkers echter veel groter, omdat al begonnen is met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw. Zo’n 2.600 man personeel is nu aanwezig bij het complex.

Lees ook: Twee lichtgewonden bij explosies Shell-reactor Moerdijk

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.