Tango blijft gestaag groeien en opent 180e tankstation

Kuwait Petroleum heeft onlangs een Tango-station geopend aan de Laan 1940-1945 in de stad Groningen. Met de opening staat de teller op 180 vestigingen. Het management van het bedrijf heeft aangegeven stations te willen blijven openen de komende tijd, waarbij de focus ligt op het omkleuren van Q8-locaties.

Tango is een van de snelst groeiende merken in Nederland. In mei 2013 waren er nog 149 stations voorzien van de rood-wit-blauwe formule. Een jaar later was dat aantal al gegroeid naar 160. Inmiddels staat de teller dus op 180 vestigingen.

Voorterrein

Vorige maand werd een flinke stap gezet richting dat aantal, met de opening van tankstations in Wolvega, Borger, Leusden en Den Bosch. In drie van de vier gevallen was sprake van een voormalig Q8-locatie die werd omgekleurd. Alleen de vestiging in Leusden was nieuw, al is het gebouwd ter vervanging van een Q8 elders in de gemeente.

De omgekleurde stations veranderen in veel gevallen van exploitatiestructuur. Voorterrein en shop worden van elkaar gescheiden, waarbij Kuwait Petroleum het voorterrein runt en een ondernemer de shop voor zijn rekening neemt. Brandstof betalen in de shop is dan niet meer mogelijk. Ook kleurde het Koeweitse bedrijf de laatste anderhalf jaar zes snelweg-locaties om naar Tango. Met 180 stations is de formule, qua aantal vestigingen, de achtste van Nederland en qua marktaandeel de grootste in het onbemande segment.

Lees ook: Tango-ondernemer: met Subway kun je verlies voorterrein opvangen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tango blijft gestaag groeien en opent 180e tankstation | TankPro.nl

Tango blijft gestaag groeien en opent 180e tankstation

Kuwait Petroleum heeft onlangs een Tango-station geopend aan de Laan 1940-1945 in de stad Groningen. Met de opening staat de teller op 180 vestigingen. Het management van het bedrijf heeft aangegeven stations te willen blijven openen de komende tijd, waarbij de focus ligt op het omkleuren van Q8-locaties.

Tango is een van de snelst groeiende merken in Nederland. In mei 2013 waren er nog 149 stations voorzien van de rood-wit-blauwe formule. Een jaar later was dat aantal al gegroeid naar 160. Inmiddels staat de teller dus op 180 vestigingen.

Voorterrein

Vorige maand werd een flinke stap gezet richting dat aantal, met de opening van tankstations in Wolvega, Borger, Leusden en Den Bosch. In drie van de vier gevallen was sprake van een voormalig Q8-locatie die werd omgekleurd. Alleen de vestiging in Leusden was nieuw, al is het gebouwd ter vervanging van een Q8 elders in de gemeente.

De omgekleurde stations veranderen in veel gevallen van exploitatiestructuur. Voorterrein en shop worden van elkaar gescheiden, waarbij Kuwait Petroleum het voorterrein runt en een ondernemer de shop voor zijn rekening neemt. Brandstof betalen in de shop is dan niet meer mogelijk. Ook kleurde het Koeweitse bedrijf de laatste anderhalf jaar zes snelweg-locaties om naar Tango. Met 180 stations is de formule, qua aantal vestigingen, de achtste van Nederland en qua marktaandeel de grootste in het onbemande segment.

Lees ook: Tango-ondernemer: met Subway kun je verlies voorterrein opvangen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.