Vierde Peut geopend in Hardenberg, vijfde komt in Oegstgeest

Een voormalig Q8-station in het Overijsselse Hardenberg is de afgelopen week omgekleurd naar Peut. Vrijdag wordt het officieel geopend door de burgemeester. Het station is daarmee de vierde locatie die omkleurt naar het nieuwe tankstationmerk. Ondernemer Wieger Bakker wilde meer ruimte om zich lokaal te onderscheiden en had het gevoel dat niet te kunnen doen onder de vlag van Q8.

Het station in Hardenberg is een bemande locatie met shop. Bakker heeft de omkleuring aangegrepen om meteen ook de winkel onder handen te nemen. Onder meer door het gebruik van bruintinten wil hij de shop een mooiere uitstraling geven. De pomphouder heeft naast de vestiging in Hardenberg ook een Shell-locatie in Coevorden. Plannen om ook dat station om te kleuren zijn er momenteel niet, omdat sprake is van een nog lopend contract.

De Vrije Pomp

Later deze maand gaat de vijfde Peut open, in Oegstgeest. Daarmee is in ongeveer een maand tijd de teller van één naar vijf gegaan. De organisatie achter het nieuwe merk, brandstofcoöperatie De Vrije Pomp, geeft aan dat momenteel met diverse andere ondernemers serieuze gesprekken worden gevoerd om ook om te gaan naar Peut.

De eerste locatie opende in november vorig jaar in Moordrecht. Ondernemer Pieter van Gennep beet toen het spits af. Vorige maand startte pomphouder Annemarie van Wijk met de tweede en derde locatie in Noordwijk, waaronder de eerste onbemande Peut.

Tank & Schenk

Van Gennep ontwikkelde ook het spaarprogramma Tank & Schenk en startte er in november mee. Met het programma kunnen tankende klanten sparen voor een organisatie naar keuze. Voor elke liter die wordt getankt, sparen ze één cent voor bijvoorbeeld hun voetbalclub of een goed doel. De andere Peut-ondernemers maken ook gebruik van dit programma. Ze hopen hiermee de binding met de eigen omgeving te kunnen versterken.

Het merk Peut is in de markt gezet met het doel pomphouders meer zeggenschap te geven over hun eigen bedrijf. Veel ondernemers die werken met een groot merk hebben het gevoel dat maatschappijen te dominant aanwezig zijn op hun station. Met de nieuwe formule hopen ze meer bewegingsvrijheid te krijgen.

Tom van Gurp

Lees ook: Nieuw tankstationmerk Peut groeit gestaag verder

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vierde Peut geopend in Hardenberg, vijfde komt in Oegstgeest | TankPro.nl

Vierde Peut geopend in Hardenberg, vijfde komt in Oegstgeest

Een voormalig Q8-station in het Overijsselse Hardenberg is de afgelopen week omgekleurd naar Peut. Vrijdag wordt het officieel geopend door de burgemeester. Het station is daarmee de vierde locatie die omkleurt naar het nieuwe tankstationmerk. Ondernemer Wieger Bakker wilde meer ruimte om zich lokaal te onderscheiden en had het gevoel dat niet te kunnen doen onder de vlag van Q8.

Het station in Hardenberg is een bemande locatie met shop. Bakker heeft de omkleuring aangegrepen om meteen ook de winkel onder handen te nemen. Onder meer door het gebruik van bruintinten wil hij de shop een mooiere uitstraling geven. De pomphouder heeft naast de vestiging in Hardenberg ook een Shell-locatie in Coevorden. Plannen om ook dat station om te kleuren zijn er momenteel niet, omdat sprake is van een nog lopend contract.

De Vrije Pomp

Later deze maand gaat de vijfde Peut open, in Oegstgeest. Daarmee is in ongeveer een maand tijd de teller van één naar vijf gegaan. De organisatie achter het nieuwe merk, brandstofcoöperatie De Vrije Pomp, geeft aan dat momenteel met diverse andere ondernemers serieuze gesprekken worden gevoerd om ook om te gaan naar Peut.

De eerste locatie opende in november vorig jaar in Moordrecht. Ondernemer Pieter van Gennep beet toen het spits af. Vorige maand startte pomphouder Annemarie van Wijk met de tweede en derde locatie in Noordwijk, waaronder de eerste onbemande Peut.

Tank & Schenk

Van Gennep ontwikkelde ook het spaarprogramma Tank & Schenk en startte er in november mee. Met het programma kunnen tankende klanten sparen voor een organisatie naar keuze. Voor elke liter die wordt getankt, sparen ze één cent voor bijvoorbeeld hun voetbalclub of een goed doel. De andere Peut-ondernemers maken ook gebruik van dit programma. Ze hopen hiermee de binding met de eigen omgeving te kunnen versterken.

Het merk Peut is in de markt gezet met het doel pomphouders meer zeggenschap te geven over hun eigen bedrijf. Veel ondernemers die werken met een groot merk hebben het gevoel dat maatschappijen te dominant aanwezig zijn op hun station. Met de nieuwe formule hopen ze meer bewegingsvrijheid te krijgen.

Tom van Gurp

Lees ook: Nieuw tankstationmerk Peut groeit gestaag verder

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.