Total gaat wereldwijd 2.000 banen schrappen

Bij oliemaatschappij Total verdwijnen dit jaar 2.000 arbeidsplaatsen. Ook wil het Franse bedrijf zo’n vijf miljard dollar aan onderdelen verkopen. De bezuinigingsoperatie is onder meer nodig vanwege de sterk gedaalde olieprijzen van de afgelopen tijd. De Fransen verwachten dat het grootste deel van de 2.000 arbeidsplaatsen verdwijnen door natuurlijk verloop. Of er ook activiteiten in Nederland worden geraakt door de bezuinigingen is nog niet bekendgemaakt. 

Wel is duidelijk geworden dat bij een raffinaderij in Engeland 180 van de 580 banen worden geschrapt. Een plan om het bedrijfsonderdeel te verkopen, liep op niets uit. Daarom is besloten de raffinage-activiteiten af te slanken en in eigen beheer te houden.

Verkoop

Veel raffinaderijen in Europa zitten in moeilijkheden. De verkoop van olieproducten neemt af en er is volop concurrentie uit andere delen van de wereld. Naast Total hebben ook andere oliemaatschappijen aangegeven te bezuinigen op raffinage, al dan niet door verkoop van bedrijfsonderdelen. Onder meer Kuwait Petroleum en BP hebben aangekondigd dergelijke stappen te willen nemen.

Het nieuws van Total werd bekend tijdens de presentatie van de cijfers over het vierde kwartaal van afgelopen jaar. In de laatste drie maanden van 2014 werd een nettowinst gemaakt van 2,8 miljard dollar. Over heel 2014 kwam dat uit op 12,8 miljard dollar, tien procent minder dan het jaar ervoor.

Lees ook: Miljardenbezuiniging bij Shell door lagere olieprijzen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total gaat wereldwijd 2.000 banen schrappen | TankPro.nl

Total gaat wereldwijd 2.000 banen schrappen

Bij oliemaatschappij Total verdwijnen dit jaar 2.000 arbeidsplaatsen. Ook wil het Franse bedrijf zo’n vijf miljard dollar aan onderdelen verkopen. De bezuinigingsoperatie is onder meer nodig vanwege de sterk gedaalde olieprijzen van de afgelopen tijd. De Fransen verwachten dat het grootste deel van de 2.000 arbeidsplaatsen verdwijnen door natuurlijk verloop. Of er ook activiteiten in Nederland worden geraakt door de bezuinigingen is nog niet bekendgemaakt. 

Wel is duidelijk geworden dat bij een raffinaderij in Engeland 180 van de 580 banen worden geschrapt. Een plan om het bedrijfsonderdeel te verkopen, liep op niets uit. Daarom is besloten de raffinage-activiteiten af te slanken en in eigen beheer te houden.

Verkoop

Veel raffinaderijen in Europa zitten in moeilijkheden. De verkoop van olieproducten neemt af en er is volop concurrentie uit andere delen van de wereld. Naast Total hebben ook andere oliemaatschappijen aangegeven te bezuinigen op raffinage, al dan niet door verkoop van bedrijfsonderdelen. Onder meer Kuwait Petroleum en BP hebben aangekondigd dergelijke stappen te willen nemen.

Het nieuws van Total werd bekend tijdens de presentatie van de cijfers over het vierde kwartaal van afgelopen jaar. In de laatste drie maanden van 2014 werd een nettowinst gemaakt van 2,8 miljard dollar. Over heel 2014 kwam dat uit op 12,8 miljard dollar, tien procent minder dan het jaar ervoor.

Lees ook: Miljardenbezuiniging bij Shell door lagere olieprijzen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.