Gemeente start rechtszaak tegen Tinq-station in Kampen

De gemeente Kampen is een rechtszaak gestart tegen Enviem. Dat bedrijf is uitbater van een Tinq-station in de Overijsselse stad en maakt volgens de lokale overheid gebruik van meer grond dan van de gemeente is gekocht. Het gaat hierbij om ongeveer honderd vierkante meter grond die in eigendom is van de gemeente, maar waar de exploitant sinds april 2014 onder andere leidingen en bestrating heeft aangebracht.

Eerder deze maand besloot het bestuur van de gemeente om een rechterlijke procedure op te starten. De overheid zegt diverse malen contact te hebben opgenomen met Enviem, moederbedrijf van onder andere de tankstationformules Gulf en Tinq. Zo zou de gemeente diverse brieven hebben verstuurd, waarop geen antwoord is gekomen.

Rechtszaak

Enviem kan een rechtszaak voorkomen door de grond te kopen, die het al in gebruik zou hebben bij het tankstation aan de Ambachtsstraat. Welke prijs de exploitant daarvoor moet betalen, maakt de gemeente niet bekend. Of de grond ook daadwerkelijk wordt gekocht, is nog niet duidelijk. Bij Enviem was niemand bereikbaar voor commentaar.

Enviem Holding is de moederorganisatie van diverse nationale en internationale bedrijven die actief zijn in de brandstof- en smeermiddelenhandel. De activiteiten van onder meer Gulf Oil Nederland BV, Tinq Nederland BV en Drievorm Autogas vallen onder Enviem. Volgens een meting van mei 2014 zijn er in Nederland een kleine honderd Gulf-locaties en bijna driehonderd Tinq-stations.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemeente start rechtszaak tegen Tinq-station in Kampen | TankPro.nl

Gemeente start rechtszaak tegen Tinq-station in Kampen

De gemeente Kampen is een rechtszaak gestart tegen Enviem. Dat bedrijf is uitbater van een Tinq-station in de Overijsselse stad en maakt volgens de lokale overheid gebruik van meer grond dan van de gemeente is gekocht. Het gaat hierbij om ongeveer honderd vierkante meter grond die in eigendom is van de gemeente, maar waar de exploitant sinds april 2014 onder andere leidingen en bestrating heeft aangebracht.

Eerder deze maand besloot het bestuur van de gemeente om een rechterlijke procedure op te starten. De overheid zegt diverse malen contact te hebben opgenomen met Enviem, moederbedrijf van onder andere de tankstationformules Gulf en Tinq. Zo zou de gemeente diverse brieven hebben verstuurd, waarop geen antwoord is gekomen.

Rechtszaak

Enviem kan een rechtszaak voorkomen door de grond te kopen, die het al in gebruik zou hebben bij het tankstation aan de Ambachtsstraat. Welke prijs de exploitant daarvoor moet betalen, maakt de gemeente niet bekend. Of de grond ook daadwerkelijk wordt gekocht, is nog niet duidelijk. Bij Enviem was niemand bereikbaar voor commentaar.

Enviem Holding is de moederorganisatie van diverse nationale en internationale bedrijven die actief zijn in de brandstof- en smeermiddelenhandel. De activiteiten van onder meer Gulf Oil Nederland BV, Tinq Nederland BV en Drievorm Autogas vallen onder Enviem. Volgens een meting van mei 2014 zijn er in Nederland een kleine honderd Gulf-locaties en bijna driehonderd Tinq-stations.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.