Kuster Olie opent tankstation in kleuren van voetbalclub Vitesse

Brandstofhandelaar Kuster Olie heeft in Arnhem een tankstation geopend in de kleuren van voetbalclub Vitesse. Vrijdag is het station geopend door ex-speler en jeugdtrainer Nicky Hofs. Voor elke liter die wordt getankt, gaat er één cent naar de jeugdopleiding van Vitesse. Ook zijn er in de shop diverse Vitesse-producten te koop. Met de opening van het nieuwe station willen Kuster Olie en pomphouder Willy Roerdinkholder nieuwe klanten naar de vestiging trekken.

Het aantal verkochte liters op de locatie stond onder druk en Kuster Olie bedacht zich dat een link met voetbalclub Arnhem commercieel interessant zou kunnen zijn. Het station Velperpoort ligt namelijk in het centrum van de stad, waar veel Vitesse-fans wonen.

Vitesse-tankpas

”We zijn met dit idee naar het bestuur van de club gegaan en hebben gevraagd of ze eraan mee wilden werken”, legt commercieel directeur Jan Pieter de Wilde van Kuster Olie uit. ”Zij vonden het een goed idee en hebben hun medewerking gegeven.”

Klanten die een Vitesse-tankpas hebben, krijgen bij elke gewonnen wedstrijd van het eerste elftal een korting van drie cent per liter. Die korting komt bovenop de ’normale’ pompkorting op de adviesprijs. Ook zijn er diverse acties, waarbij klanten prijzen kunnen winnen. Met de diverse acties wil het bedrijf de clubsupporters verleiden om bij het zwart-gele station aan de Ir. J.P. van Muylwijkstraat te komen tanken (zie foto’s onderaan dit artikel voor een impressie van het station).

Ondernemer

Voordat het station werd omgekleurd, werd het gerund onder iFuel-vlag, een concept van Kuster Olie. De brandstofhandelaar leverde in de oude situatie al benzine en diesel en gaat daar in de nieuwe situatie mee door. De vestiging met shop, waarvan de non-food wordt geleverd door groothandel Newco, wordt gerund door tankstation-ondernemer Roerdinkholder.

Het is niet de eerste keer dat de Gelderse brandstofhandelaar een tankstation opent in de kleuren van een voetbalclub. Een jaar geleden ging in Doetinchem een onbemande locatie open, gehuld in het blauw-wit van de lokale voetbalclub De Graafschap.

De Graafschap

”En we hebben een hele forse omzetplus in Doetinchem, in vergelijking met de verkopen vóór de omkleuring”, zegt De Wilde. Hoeveel precies wil hij niet zeggen. Maar dat de verkopen stijgen, blijkt volgens hem duidelijk uit de cijfers. ”Wel is het belangrijk om aandacht te blijven vragen voor het station, bijvoorbeeld door opvallende acties.” Alleen de clubnaam op de luifel zetten, is niet genoeg.

Kuster Olie is een brandstofhandel met vooral stations in het oosten van het land. Daarnaast heeft het twee locaties in Emmerich, net over de Duitse grens. De accijnsproblematiek noopte het bedrijf om ook bij de oosterburen vestigingen te openen. “Ook met de huidige lage brandstofprijzen zie je nog steeds dat veel Nederlanders de grens overgaan om daar inkopen te doen. Niet alleen brandstof, maar ook andere artikelen. Gelukkig komen velen van hen bij onze Duitse stations tanken.”

Tom van Gurp

Lees ook: Kuster Olie opent De Graafschap-tankstation

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.