Total start met mobiel betalen in alle Duitse tankstations

Oliemaatschappij Total gaat mobiel betalen mogelijk maken in haar Duitse vestigingen. Met de app Yapital kunnen klanten in de toekomst bij alle ruim 1.100 tankstations bij de oosterburen afrekenen. Het gaat hierbij niet alleen om shopaankopen, ook brandstoffen kunnen worden afgerekend met de smartphone. Vanaf de zomer moet mobiel betalen bij alle Duitse Total-locaties mogelijk zijn.

Het afrekenen werkt als volgt. De klant kan na het tanken met behulp van de app een QR-code scannen, die te zien is op de betaalterminal. Daarna kan het getoonde bedrag worden bevestigd, waarmee de transactie is afgerond. De gebruiker kan ook een overzicht krijgen van zijn betalingen en volgens de app-aanbieder werkt de toepassing onafhankelijk van mobiele netwerken.

Tankstations

Total en Yapital geven aan dat ongeveer achttien miljoen Duitse smartphone-gebruikers graag met de mobiele telefoon zou betalen bij tankstations. Om aan die behoefte te voldoen, zijn beide bedrijven de samenwerking aangegaan.

Plannen om ook in Nederland het mobiele betalen bij alle Total-vestigingen mogelijk te maken, zijn er momenteel niet laat de Nederlandse tak van het bedrijf weten. Wel zijn er diverse aanbieders van dergelijke betaaldiensten actief op de Nederlandse petrolmarkt. Onder meer Tokheim biedt mogelijkheden om afrekenen met de smartphone bij tankstations mogelijk te maken.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total start met mobiel betalen in alle Duitse tankstations | TankPro.nl

Total start met mobiel betalen in alle Duitse tankstations

Oliemaatschappij Total gaat mobiel betalen mogelijk maken in haar Duitse vestigingen. Met de app Yapital kunnen klanten in de toekomst bij alle ruim 1.100 tankstations bij de oosterburen afrekenen. Het gaat hierbij niet alleen om shopaankopen, ook brandstoffen kunnen worden afgerekend met de smartphone. Vanaf de zomer moet mobiel betalen bij alle Duitse Total-locaties mogelijk zijn.

Het afrekenen werkt als volgt. De klant kan na het tanken met behulp van de app een QR-code scannen, die te zien is op de betaalterminal. Daarna kan het getoonde bedrag worden bevestigd, waarmee de transactie is afgerond. De gebruiker kan ook een overzicht krijgen van zijn betalingen en volgens de app-aanbieder werkt de toepassing onafhankelijk van mobiele netwerken.

Tankstations

Total en Yapital geven aan dat ongeveer achttien miljoen Duitse smartphone-gebruikers graag met de mobiele telefoon zou betalen bij tankstations. Om aan die behoefte te voldoen, zijn beide bedrijven de samenwerking aangegaan.

Plannen om ook in Nederland het mobiele betalen bij alle Total-vestigingen mogelijk te maken, zijn er momenteel niet laat de Nederlandse tak van het bedrijf weten. Wel zijn er diverse aanbieders van dergelijke betaaldiensten actief op de Nederlandse petrolmarkt. Onder meer Tokheim biedt mogelijkheden om afrekenen met de smartphone bij tankstations mogelijk te maken.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.