Peut opent tweede en derde tankstation in Noordwijk

Pomphouder Annemarie van Wijk opent zaterdag de tweede en derde Peut-vestiging van Nederland. De Noordwijkse ondernemer heeft twee stations in het Zuid-Hollandse dorp en deze zijn de afgelopen tijd beide omgekleurd naar het nieuwe tankstationmerk. Tot voor kort stond er op allebei de stations Texaco op de luifel.

Peut is een merk dat ontwikkeld is door inkoopcoöperatie De Vrije Pomp (DVP) in samenwerking met Bureau Aan Zee, een reclamebureau dat eveneens uit Noordwijk komt. Volgens Martijn van der Kolk van de coöperatie geeft de nieuwe tankstationformule meer ruimte aan pomphouders om eigen beleid te voeren. Volgende maand gaat de vierde Peut-vestiging open, waarna de vijfde ook snel volgt. Welke locaties dit zijn, deelt Van der Kolk nog niet mee.

Brandstoffen

Veel ondernemers vinden dat grote merken, zoals Shell en BP, te veel invloed uitoefenen op hun bedrijfsvoering. Ze willen meer ruimte om hun eigen keuzes te maken. Ook verdienen ze in hun ogen te weinig op de verkoop van brandstoffen.

Een aantal van de ontevreden pomphouders verenigde zich vorig jaar in inkoopverbond De Vrije Pomp, vooral met het doel een betere marge te pakken op brandstoffen. Sommigen besloten om ook het eigen merk van DVP te gaan gebruiken.

Moordrecht

De eerste ondernemer die ‘om’ ging, was Pieter van Gennep. Hij startte in november 2014 onder Peut-vlag, in Moordrecht. De omzet pluste sindsdien meer dan tien procent, geeft Van der Kolk aan. Op termijn wil DVP toe naar een landelijk dekkend netwerk van honderd stations, al meldt de organisatie dat dat aantal nog wel enkele jaren op zich kan laten wachten.

Binnenkort is op TankPro een interview te lezen met ondernemer Annemarie van Wijk over haar omkleuring naar Peut.

Tom van Gurp

Lees ook: Nieuw merk Peut wil op termijn netwerk van honderd stations

Auteur: Tom van Gurp

3 reacties op “Peut opent tweede en derde tankstation in Noordwijk”

Bas Laurense|16.01.15|17:58

Twee Texaco Stations omgekleurd Peut, interessant stukje!

Annemarie van Wijk|16.01.15|18:46

Van Peut wordt je blij, als klant en als ondernemer. Wie volgt ?

Ronald Verheggen|22.01.15|14:54

Peut is een leuke naam …..

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Peut opent tweede en derde tankstation in Noordwijk | TankPro.nl

Peut opent tweede en derde tankstation in Noordwijk

Pomphouder Annemarie van Wijk opent zaterdag de tweede en derde Peut-vestiging van Nederland. De Noordwijkse ondernemer heeft twee stations in het Zuid-Hollandse dorp en deze zijn de afgelopen tijd beide omgekleurd naar het nieuwe tankstationmerk. Tot voor kort stond er op allebei de stations Texaco op de luifel.

Peut is een merk dat ontwikkeld is door inkoopcoöperatie De Vrije Pomp (DVP) in samenwerking met Bureau Aan Zee, een reclamebureau dat eveneens uit Noordwijk komt. Volgens Martijn van der Kolk van de coöperatie geeft de nieuwe tankstationformule meer ruimte aan pomphouders om eigen beleid te voeren. Volgende maand gaat de vierde Peut-vestiging open, waarna de vijfde ook snel volgt. Welke locaties dit zijn, deelt Van der Kolk nog niet mee.

Brandstoffen

Veel ondernemers vinden dat grote merken, zoals Shell en BP, te veel invloed uitoefenen op hun bedrijfsvoering. Ze willen meer ruimte om hun eigen keuzes te maken. Ook verdienen ze in hun ogen te weinig op de verkoop van brandstoffen.

Een aantal van de ontevreden pomphouders verenigde zich vorig jaar in inkoopverbond De Vrije Pomp, vooral met het doel een betere marge te pakken op brandstoffen. Sommigen besloten om ook het eigen merk van DVP te gaan gebruiken.

Moordrecht

De eerste ondernemer die ‘om’ ging, was Pieter van Gennep. Hij startte in november 2014 onder Peut-vlag, in Moordrecht. De omzet pluste sindsdien meer dan tien procent, geeft Van der Kolk aan. Op termijn wil DVP toe naar een landelijk dekkend netwerk van honderd stations, al meldt de organisatie dat dat aantal nog wel enkele jaren op zich kan laten wachten.

Binnenkort is op TankPro een interview te lezen met ondernemer Annemarie van Wijk over haar omkleuring naar Peut.

Tom van Gurp

Lees ook: Nieuw merk Peut wil op termijn netwerk van honderd stations

Auteur: Tom van Gurp

3 reacties op “Peut opent tweede en derde tankstation in Noordwijk”

Bas Laurense|16.01.15|17:58

Twee Texaco Stations omgekleurd Peut, interessant stukje!

Annemarie van Wijk|16.01.15|18:46

Van Peut wordt je blij, als klant en als ondernemer. Wie volgt ?

Ronald Verheggen|22.01.15|14:54

Peut is een leuke naam …..

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.