Bever Innovations sluit deal met Duits Aral voor verlichting 235 stations

Verlichtingsproducent Bever Innovations heeft een overeenkomst gesloten met de Duitse tankstation-formule Aral. Het bedrijf uit Zierikzee gaat de verlichting verzorgen voor ruim tweehonderd vestigingen van het merk bij de oosterburen. Met de nieuwe LED-lampen wil de Duitse formule fors besparen op hun energie- en onderhoudskosten.

De LED-verlichting kan een kostenreductie geven tot wel negentig procent ten opzichte van conventionele verlichting. 

Aral-moederbedrijf BP testte de Luci Series LED-producten eerst op één station en was dusdanig overtuigd van de waarde van het product, dat het deze nu ook gaat uitrollen over 235 Aral-locaties in Duitsland. Daar worden de komende tijd de oude lampen vervangen door Luci Series 50 LED 5700 Kelvin, symmetrisch en a-symmetrische armaturen.

Installatie

Bever is tevens hoofdaannemer bij dit project. Dit betekent dat het bedrijf het gehele traject verzorgt. Installatiebureau Hirsch is eind 2014 van start gegaan met de installatie van de armaturen op de stations. Het Zeeuwse bedrijf biedt normaal de One-Stop-Shop diensten alleen aan in de Benelux landen, maar dit gaat nu ook navolging krijgen in de Europese markt.

Aral is sinds 2002 een merk van oliemaatschappij BP. De stations zijn dan ook grotendeels in handen van het Britse bedrijf, dat het eigen merk nauwelijks voert in Duitsland. Van de 2.500 stations wordt ongeveer de helft uitgebaat volgens een CoFo-constructie: company owned, franchise operated. De andere stations zijn ‘dealer owned’.

Overeenkomst

Het is niet de eerste keer dat de verlichtingsproducent en de Britse oliereus samenwerken. In verschillende andere landen, waaronder Nederland, sloten beide bedrijven in het verleden ook al diverse overeenkomsten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bever Innovations sluit deal met Duits Aral voor verlichting 235 stations | TankPro.nl

Bever Innovations sluit deal met Duits Aral voor verlichting 235 stations

Verlichtingsproducent Bever Innovations heeft een overeenkomst gesloten met de Duitse tankstation-formule Aral. Het bedrijf uit Zierikzee gaat de verlichting verzorgen voor ruim tweehonderd vestigingen van het merk bij de oosterburen. Met de nieuwe LED-lampen wil de Duitse formule fors besparen op hun energie- en onderhoudskosten.

De LED-verlichting kan een kostenreductie geven tot wel negentig procent ten opzichte van conventionele verlichting. 

Aral-moederbedrijf BP testte de Luci Series LED-producten eerst op één station en was dusdanig overtuigd van de waarde van het product, dat het deze nu ook gaat uitrollen over 235 Aral-locaties in Duitsland. Daar worden de komende tijd de oude lampen vervangen door Luci Series 50 LED 5700 Kelvin, symmetrisch en a-symmetrische armaturen.

Installatie

Bever is tevens hoofdaannemer bij dit project. Dit betekent dat het bedrijf het gehele traject verzorgt. Installatiebureau Hirsch is eind 2014 van start gegaan met de installatie van de armaturen op de stations. Het Zeeuwse bedrijf biedt normaal de One-Stop-Shop diensten alleen aan in de Benelux landen, maar dit gaat nu ook navolging krijgen in de Europese markt.

Aral is sinds 2002 een merk van oliemaatschappij BP. De stations zijn dan ook grotendeels in handen van het Britse bedrijf, dat het eigen merk nauwelijks voert in Duitsland. Van de 2.500 stations wordt ongeveer de helft uitgebaat volgens een CoFo-constructie: company owned, franchise operated. De andere stations zijn ‘dealer owned’.

Overeenkomst

Het is niet de eerste keer dat de verlichtingsproducent en de Britse oliereus samenwerken. In verschillende andere landen, waaronder Nederland, sloten beide bedrijven in het verleden ook al diverse overeenkomsten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.