Ritchie Bros. Hamer-team valt uit in de Dakar Rally

Het team van Hamer dat meedoet aan de Dakar Rally heeft door een ongeluk met de wedstrijdtruck de monsterrally in Zuid-Amerika moeten staken. Geen van de inzittenden van het team is hierbij gewond geraakt. Deze dramatische ontwikkeling vond plaats op een gedeelte van de special stage. Op ongeveer zeventig kilometer vóór het laatste ‘waypoint’ van de route is de truck, mede door slecht zicht vanwege opwaaiend stof, in een greppel terechtgekomen.

Van de truck raakten de stuurinrichting en aandrijflijn onherstelbaar beschadigd. Slepen was onmogelijk. Het team is van 15.30 tot 22.30 aan het sleutelen geweest. Uiteindelijk zijn ze met behulp van twee grote tractoren van Argentijnen eruit getrokken.

Assistentie

Snel was duidelijk dat er maar één weg terug was: op de aanhanger achter de assistentietruck, die snel ter plaatse was, naar het bivak rijden. Het is nog niet bekend wanneer het rallyteam van Hamer terugkeert naar Nederland.

Lees ook: Uitputting is zwaarste tegenstander tijdens Dakar Rally

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ritchie Bros. Hamer-team valt uit in de Dakar Rally | TankPro.nl

Ritchie Bros. Hamer-team valt uit in de Dakar Rally

Het team van Hamer dat meedoet aan de Dakar Rally heeft door een ongeluk met de wedstrijdtruck de monsterrally in Zuid-Amerika moeten staken. Geen van de inzittenden van het team is hierbij gewond geraakt. Deze dramatische ontwikkeling vond plaats op een gedeelte van de special stage. Op ongeveer zeventig kilometer vóór het laatste ‘waypoint’ van de route is de truck, mede door slecht zicht vanwege opwaaiend stof, in een greppel terechtgekomen.

Van de truck raakten de stuurinrichting en aandrijflijn onherstelbaar beschadigd. Slepen was onmogelijk. Het team is van 15.30 tot 22.30 aan het sleutelen geweest. Uiteindelijk zijn ze met behulp van twee grote tractoren van Argentijnen eruit getrokken.

Assistentie

Snel was duidelijk dat er maar één weg terug was: op de aanhanger achter de assistentietruck, die snel ter plaatse was, naar het bivak rijden. Het is nog niet bekend wanneer het rallyteam van Hamer terugkeert naar Nederland.

Lees ook: Uitputting is zwaarste tegenstander tijdens Dakar Rally

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.