Beta-voorzitter Petra van Stijn stopt als pomphouder

Pomphouder en voorzitter van branchevereniging Beta stop met haar activiteiten als tankstation-ondernemer. Haar enige station, in Arnhem, gaat per 1 mei volgend jaar naar Shell. Dat merk staat nu ook al op de luifel. Ook legt ze haar taken als voorzitter van Beta volgend jaar neer. Ze maakt wel haar driejarige termijn af. Deze eindigt in juni volgend jaar.

”Ik wil me meer gaan toeleggen op het adviseren van pomphouders die een bakery hebben of daarmee willen starten”, aldus de Shell-pomphouder. ”Daarnaast wil ik diverse bestuursfuncties vervullen als belangenbehartiger van het bedrijfsleven. Want dat is waar mijn hart ligt.”

Bakery

Shell had interesse in het Arnhemse station, omdat het bakeryconcept van Van Stijn erg succesvol is. De oliemaatschappij wil daarvan leren. Speciaal aan het concept is de grote zithoek op het station en het feit dat er goed wordt verdiend aan het omliggende bedrijventerrein.

”Veel werknemers van kantoren uit de omgeving komen bij ons lunchen. Ook verzorgen we veel arrangementen voor bijvoorbeeld borrels, vergaderingen en lunches. We wachten niet tot de klanten naar ons toe komen, maar zoeken ze zelf op. In dat concept is Shell geïnteresseerd.”

Waterstof

Van Stijn is momenteel bezig met de aanleg van een waterstofvulpunt op haar station. Ze had er eerder al een, maar stopte daarmee door gebrek aan klanten. Toch heeft ze de draad weer opgepakt. ”En Shell neemt dit ook over. Dus dit wordt waarschijnlijk het eerste Nederlandse tankstations waar Shell waterstof verkoopt. Ik vermoed dat het vulpunt in 2016 opengaat.”

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Beta-voorzitter Petra van Stijn stopt als pomphouder”

Kees Top|19.12.14|18:00

Van harte gefeliciteerd met de verkoop van het station.
Dan kan ze mooi de fusie tussen de brancheorganisaties Beta en Bovag voorbereiden en hoeft er ook geen nieuwe voorzitter meer gekozen te worden.
1 goede brede brancheorganisatie is beter dan 2 stuks.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beta-voorzitter Petra van Stijn stopt als pomphouder | TankPro.nl

Beta-voorzitter Petra van Stijn stopt als pomphouder

Pomphouder en voorzitter van branchevereniging Beta stop met haar activiteiten als tankstation-ondernemer. Haar enige station, in Arnhem, gaat per 1 mei volgend jaar naar Shell. Dat merk staat nu ook al op de luifel. Ook legt ze haar taken als voorzitter van Beta volgend jaar neer. Ze maakt wel haar driejarige termijn af. Deze eindigt in juni volgend jaar.

”Ik wil me meer gaan toeleggen op het adviseren van pomphouders die een bakery hebben of daarmee willen starten”, aldus de Shell-pomphouder. ”Daarnaast wil ik diverse bestuursfuncties vervullen als belangenbehartiger van het bedrijfsleven. Want dat is waar mijn hart ligt.”

Bakery

Shell had interesse in het Arnhemse station, omdat het bakeryconcept van Van Stijn erg succesvol is. De oliemaatschappij wil daarvan leren. Speciaal aan het concept is de grote zithoek op het station en het feit dat er goed wordt verdiend aan het omliggende bedrijventerrein.

”Veel werknemers van kantoren uit de omgeving komen bij ons lunchen. Ook verzorgen we veel arrangementen voor bijvoorbeeld borrels, vergaderingen en lunches. We wachten niet tot de klanten naar ons toe komen, maar zoeken ze zelf op. In dat concept is Shell geïnteresseerd.”

Waterstof

Van Stijn is momenteel bezig met de aanleg van een waterstofvulpunt op haar station. Ze had er eerder al een, maar stopte daarmee door gebrek aan klanten. Toch heeft ze de draad weer opgepakt. ”En Shell neemt dit ook over. Dus dit wordt waarschijnlijk het eerste Nederlandse tankstations waar Shell waterstof verkoopt. Ik vermoed dat het vulpunt in 2016 opengaat.”

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Beta-voorzitter Petra van Stijn stopt als pomphouder”

Kees Top|19.12.14|18:00

Van harte gefeliciteerd met de verkoop van het station.
Dan kan ze mooi de fusie tussen de brancheorganisaties Beta en Bovag voorbereiden en hoeft er ook geen nieuwe voorzitter meer gekozen te worden.
1 goede brede brancheorganisatie is beter dan 2 stuks.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.